ΑρχικήUpdatesLibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

To LibreOffice, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Εκτός από το ότι παρέχεται δωρεάν, η εφαρμογή είναι συμβατή με περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε και η νέα έκδοση 7.0, η οποία περιέχει βελτιώσεις στην απόδοση και στην διαχείριση της εφαρμογής.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η έκδοση 7 είναι σταθερή και έτοιμη να αντικαταστήσει το LibreOffice 6.4. Εκτός από όλες τις βελτιώσεις, η έκδοση 7 περιέχει και μερικά bug fixes, τα οποία θα επιλύσουν κάποια σφάλματα που υπάρχουν στην παλιά έκδοση.

Τι αλλαγές περιέχει το LibreOffice 7.0;

Μια από της σημαντικότερες αλλαγές στην τελευταία έκδοση, είναι η υποστήριξη για “Open Document Format” (ODF) αρχεία. Χάρη στη νέα υποστήριξη, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπογραφές σε κρυπτογραφημένα XML αρχεία.

Επιπλέον, το LibreOffice 7.0 περιέχει τον Skia graphics engine, ο οποίος σε συνδυασμός με το Vulkan, αυξάνει σημαντικά την απόδοση της εφαρμογής. Πέρα από αυτό, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skia 2D library, για να δημιουργούν διάφορα σχήματα και να εισάγουν φωτογραφίες μέσα στα αρχεία τους.

Άλλη μια σημαντική αλλαγή, είναι ο νέος τρόπος διαχείρισης και αποθήκευσης των διάφορων αρχείων του office, όπως DOCX, XLSX και PPTX. Για παράδειγμα, αντί να κάνει αποθήκευση χρησιμοποιώντας το 2007 compatibility mode, το LibreOffice πλέον μπορεί να αποθηκεύει τα αρχεία σε όλα τα 2013/2016/2019 modes. Μαζί με αυτή την αλλαγή, λύθηκαν και μερικά προβλήματα με τα XLSX αρχεία, παραδείγματος χάρη η υποστήριξη των checkboxes, καθώς και το σφάλμα με τα μεγάλα ονόματα σε αρχεία με πολλαπλά sheets.

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

Μιλώντας για την εμφάνιση της εφαρμογής, πρέπει να αναφέρουμε ότι η έκδοση 7.0 φέρνει νέο Sakapura θέμα για τους macOS χρήστες. Ωστόσο, το Colibre παραμένει το προεπιλεγμένο θέμα στα Windows, αλλά περιέχει ανανεωμένη εμφάνιση και εικόνες παρόμοιες με αυτές του MS Office.

Ολοκληρωμένη λίστα με τις αλλαγές στην έκδοση 7.0, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λήψη του LibreOffice 7.0:

H τελευταία έκδοση του LibreOffice είναι διαθέσιμη για λήψη από την επίσημη σελίδα της εφαρμογής, όπου θα βρείτε εκδόσεις για Windows, macOS και Linux. Εάν επιθυμείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για Linux, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ AppImage, Snap και Flatpak πακέτα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS