ΑρχικήsecurityΤο Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Το Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Lafayette, Κολοράντο, τα ηλεκτρονικά συστήματα της πόλης παραβιάστηκαν και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν την πρόσβαση σε αυτά.

λύτρα

Σύμφωνα με την Daily Camera, οι αξιωματούχοι του Lafayette δήλωσαν ότι hackers κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες δικτύου της πόλης και μπλόκαραν την πρόσβαση σε αυτές, έως ότου η πόλη πλήρωσε λύτρα ύψους 45.000 $.

Η επίθεση επηρέασε τα email, τα τηλέφωνα, τις online πληρωμές και τις υπηρεσίες κρατήσεων της πόλης, οι οποίες είχαν βγει εκτός λειτουργίας.

Προς το παρόν, οι servers και οι υπολογιστές της πόλης βρίσκονται στη διαδικασία καθαρισμού και ανακατασκευής. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν, τα σχετικά δεδομένα θα αποκατασταθούν στο σύστημα και οι λειτουργίες θα συνεχιστούν. Εν τω μεταξύ, η πόλη χρησιμοποιεί προσωρινά τηλέφωνα και email.

Όπως αποκάλυψε μία προκαταρκτική έρευνα, το ransomware κατάφερε να εισβάλει στο δίκτυο της πόλης μέσω απάτης ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ή οι κακόβουλοι παράγοντες ήταν σε θέση να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Ο δήμαρχος, Jamie Harkins, είπε ότι η χρήση δολαρίων των φορολογουμένων για την πληρωμή των λύτρων δεν ήταν ιδανική.

«Προσπαθήσαμε να αναζητήσουμε οποιαδήποτε πιθανή οδό για να αποφύγουμε να πληρώσουμε τα λύτρα», δήλωσε ο Harkins. «Το προσωπικό εργάστηκε για να προσδιορίσει τη σοβαρότητα της επίθεσης, ενώ ανέλυσε τα δεδομένα και τα αντίγραφα ασφαλείας για να βρει εναλλακτικές λύσεις.»

Σύμφωνα με την έρευνα, δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι έχουν κλαπεί προσωπικά δεδομένα, αλλά η πόλη ζήτησε από τους κατοίκους της να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους για πιθανή ύποπτη δραστηριότητα.

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι θα στείλουν ειδοποιήσεις παραβίασης ασφαλείας σε όσους έχουν προσωπικά στοιχεία στο δίκτυο της πόλης.

Σε απάντηση στην επίθεση, ο Διοικητής της Πόλης, Fritz Sprague εξέδωσε δήλωση έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει εξωτερική βοήθεια από το κράτος και ιδιωτικούς εργολάβους.

Η δήλωση θα ισχύει για επτά ημέρες, εκτός εάν παραταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το συμβούλιο πρόκειται να εξετάσει την παράταση την επόμενη Τρίτη.

Προκειμένου να αποτρέψει μία αντίστοιχη επίθεση στο μέλλον, η πόλη δήλωσε ότι εγκαθιστά αντίγραφα ασφαλείας με κρυπτογράφηση, αναπτύσσει πρόσθετα συστήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εφαρμόζει τακτικές αξιολογήσεις ευπαθειών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS