ΑρχικήsecurityΠανεπιστήμιο για hackers: Πτυχία στην τιμή των 125$

Πανεπιστήμιο για hackers: Πτυχία στην τιμή των 125$

Η έκθεση σχετικά με το dark web από την ειδική μονάδα του Cyberecurity-as-a-service Armour Threat Resistance Unit (TRU) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μας επιβεβαίωσε πράγματα που ήδη γνωρίζαμε. Μια ανακάλυψη, ωστόσο, ξεχώρισε από τις άλλες: ένα πανεπιστήμιο για hackers πουλάει μαθήματα hacking.

hackers πανεπιστήμιο

Οι άνθρωποι πίσω από το HackTown, το εν λόγω πανεπιστήμιο για hackers, αναφέρει ότι η σχολή θέλει να διδάξει στους ανθρώπους πώς να γίνουν επαγγελματίες εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Η σελίδα δηλώνει ότι κάθε μάθημα προσανατολίζεται στο «hacking με σκοπό το κέρδος και την διάπραξη απατών», στοχεύοντας σε άτομα με μικρή ή καθόλου εμπειρία κωδικοποίησης. «Λαμβάνοντας τα μαθήματα που προσφέρονται», λένε οι χειριστές του HackTown, «θα αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να χακάρετε ένα άτομο ή μια εταιρεία με επιτυχία».

Χρησιμοποιώντας κάποια δωρεάν μαθήματα για να δελεάσει τον υποψήφιο εγκληματία του κυβερνοχώρου, το HackTown έχει ένα τέλος εγγραφής στην τιμή των 125$ το οποίο ανοίγει τις πόρτες σε όλα τα άλλα μαθήματα. Τα ίδια τα δωρεάν μαθήματα καλύπτουν τα πάντα, από λειτουργική ασφάλεια έως επιθέσεις δικτύου, Wi-Fi hacking και carding. Το τελευταίο είναι το εμπόριο κλεμμένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Μόλις εγγραφεί ο χρήστης, το HackTown προσφέρει μαθήματα πρόσβασης σε router admin panels, ανακαλύπτοντας στόχους μέσα σε ένα παραβιασμένο δίκτυο, επιθέσεις brute force, επιθέσεις man-in-the-middle και ούτω καθεξής.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, οι ερευνητές του Armor TRU διαπίστωσαν ότι αυτό το πανεπιστήμιο για hackers ισχυρίζεται ότι παρέχει όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για την “καριέρα σας ως χάκερ”, καθώς και “εξαιρετικό προσωπικό” παρέχοντας υποστήριξη και βοήθεια για την εξέλιξη των μαθημάτων. Αυτή η εξέλιξη, ισχυρίζεται το HackTown, ότι διασφαλίζει ότι ο εγκληματίας φοιτητής θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τις νέες ιδιότητές του για να αναπτύξει ransomware και trojans απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) για «προσωπικό κέρδος».

Η έκθεση της Armor επισημαίνει πόσο καλά οργανωμένοι είναι οι hackers. Με την εξ αποστάσεως μάθηση να εφαρμόζεται σήμερα στα περισσότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, λέει, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το ίδιο εφαρμόζεται και στον τομέα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. “Αυτό γίνεται απλούστερο με τα εύκολα συστήματα πληρωμών και την πρόσβαση σε περιεχόμενο”, λέει, “μαζί με εργασίες τύπου Capture the Flag (CTF) που έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά σε τεχνικά πανεπιστήμια για εκπαιδευτικούς σκοπούς.”

Ο Javvad Malik της KnowBe4, λέει ότι οποιοσδήποτε συμμετέχει σε τέτοια μαθήματα πρέπει να είναι προσεκτικός, καθώς “οι εγκληματίες από τη φύση τους αναζητούν κυρίως τρόπους για να αυξήσουν την επιτυχία τους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την προσωπική τους έκθεση”. Είναι πιθανό, λέει ο Malik, “να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πανεπιστήμια ως χώρους πρόσληψης για πιόνια που θα κάνουν την δουλειά τους”.

Κάτι που είπε επίσης ο Niamh Muldoon, ανώτερος διευθυντής ασφάλειας της OneLogin είναι «Υπάρχει αύξηση των ενηλίκων και των εφήβων, ιδίως των νέων ανδρών, που γίνονται στόχος εγκληματικών ομάδων. Τα άτομα αυτά χρησιμοποιούν το dark web για να παρακολουθήσουν μαθήματα στα πανεπιστήμια για hackers».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS