ΑρχικήsecurityΠλατφόρμες διαδικτυακής διδασκαλίας βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των παιδιών

Πλατφόρμες διαδικτυακής διδασκαλίας βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των παιδιών

Όπως ανακάλυψε μία νέα έρευνα, ορισμένες πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες διαδικτυακής διδασκαλίας που βοηθούσαν τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κατά τη διάρκεια του lockdown, βάζουν σε κίνδυνο τα δεδομένα τους.  

πλατφόρμες διαδικτυακής διδασκαλίας

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερες από τι μισές πλατφόρμες που είχαν προταθεί στους γονείς για την διαδικτυακή εκπαίδευση των παιδιών τους, δεν πρόσφεραν την απαραίτητη ασφάλεια για τα προσωπικά τους δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, περισσότερα από 1.6 δισεκατομμύρια παιδιά από όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να σταματήσουν το σχολείο. Για να μην μείνουν πίσω στα μαθήματα, χρησιμοποιούσαν πλατφόρμες διαδικτυακής διδασκαλίας που συστήνονταν ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας τους.

Ωστόσο το 58% αυτών ενέχει υψηλό κίνδυνο για το ψηφιακό απόρρητο των παιδιών, σύμφωνα με ειδικούς του Top10VPN.

Τα ζητήματα απορρήτου περιλάμβαναν τη συλλογή υπερβολικά μεγάλων ποσών προσωπικών πληροφοριών και αποθήκευση πληροφοριών τοποθεσίας, ενώ ορισμένα κοινοποίησαν επίσης προσωπικές πληροφορίες σε τρίτους.

Μεταξύ των πλατφορμών μάθησης που αναλύθηκαν από τους ερευνητές, ήταν μερικές από τις πιο ευρέως χρησιμοποιημένες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Khan Academy, ClassDojo και Scholastic Learn at Home.

Ο Simon Migliano, επικεφαλής της έρευνας στο Top10VPN, δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των ατόμων που χρησιμοποιούν πλατφόρμες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια του lockdown, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανακάλυψη των ευπαθειών.

Μόνο δύο πλατφόρμες αξιολογήθηκαν ως χαμηλού κινδύνου όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ασφάλεια και τη διαφήμιση, η Stile στην Αυστραλία και η Anton, που συνιστά η γερμανική κυβέρνηση.

Οι χώρες που θεωρείται ότι έκαναν τις χειρότερες προτάσεις ήταν η Ιαπωνία, η Ρωσία, το Μεξικό, η Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία και η Νότια Αφρική.

Οι πλατφόρμες μπορούν να μετριάσουν τον κίνδυνο μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, και ιστότοποι όπως η Anton δείχνουν ότι είναι δυνατή η επιτυχής λειτουργία χωρίς τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Και εάν οι ιστότοποι συλλέγουν δεδομένα και κερδίζουν χρήματα από αυτά, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες το γνωρίζουν αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS