ΑρχικήUpdatesiOS 14: Τα νέα χαρακτηριστικά που περιμέναμε καιρό!

iOS 14: Τα νέα χαρακτηριστικά που περιμέναμε καιρό!

Η ετήσια ενημέρωση iPhone της Apple, iOS 14, είναι εδώ, και εκτός από τις νέες λειτουργίες απορρήτου και ασφαλείας υπάρχουν πολλές ακόμα.

ios 14
iOS 14: Τα νέα χαρακτηριστικά που περιμέναμε καιρό!

Widgets στην αρχική οθόνη

Για πρώτη φορά στην ιστορία των iPhone, η αρχική οθόνη αλλάζει και σας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε ενσωματωμένα widget μαζί με εικονίδια εφαρμογών. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταργήσετε εντελώς τα εικονίδια της εφαρμογής και απλώς να έχετε ένα τείχος widget.

Η προσθήκη ενός widget στην Αρχική οθόνη είναι εύκολη. Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο ένα. Στη συνέχεια, πατήστε το σύμβολο συν (+) επάνω αριστερά για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης widget.

Αγγίξτε ένα widget για να δείτε τα διαφορετικά στυλ και μεγέθη και, στη συνέχεια, πατήστε “Προσθήκη Widget” για να το τοποθετήσετε στην Αρχική οθόνη, του iOS 14.

Μπορείτε να μετακινήσετε γραφικά στοιχεία όμοια με τα εικονίδια – απλώς σύρετέ τα όπου θέλετε. Ορισμένα widget είναι διαδραστικά, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα σύρετε ή να τα πατήσετε. Άλλα, θα σας δείξουν μόνο πληροφορίες που ενημερώνονται αυτόματα, όπως η ημερομηνία, η ώρα ή οι ειδήσεις.

Μεταβείτε στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης widget, για να δείτε τις διάφορες κατηγορίες διαθέσιμων widget. Το “Smart Stack” του iOS 14, περιστρέφει αυτόματα τα widget, για να σας δείξει σχετικές πληροφορίες όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μια οργανωμένη βιβλιοθήκη εφαρμογών

Μπορείτε επίσης να δείτε όλες τις εφαρμογές σας στη νέα βιβλιοθήκη εφαρμογών, στο τέλος των αρχικών οθόνων σας. Το iPhone σας, οργανώνει πλέον αυτόματα εφαρμογές βασισμένες στην κατηγοριοποίηση που κάνουν οι προγραμματιστές, αν και εξακολουθείτε να είστε ελεύθεροι να φτιάξετε τους δικούς σας φακέλους, εάν θέλετε.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να διατηρείτε κάθε εφαρμογή στην Αρχική οθόνη του iOS 14. Εάν θέλετε να το αποκρύψετε εντελώς, απλώς πατήστε και κρατήστε το πατημένο και στη συνέχεια, πατήστε “Κατάργηση εφαρμογής”.

Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε μια ολόκληρη αρχική οθόνη εφαρμογών απλώς αγγίζοντας παρατεταμένα μέχρι να κουνηθούν όλα τα εικονίδια, και μετά αγγίξτε τις τελείες στο κάτω μέρος.

iOS 14: Τα νέα χαρακτηριστικά που περιμέναμε καιρό!

Αλλάξτε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές αλληλογραφίας και προγράμματος περιήγησης

Η Apple θα σας επιτρέψει επιτέλους να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές Mail και Browser στο iPhone σας. Αυτό σημαίνει, ότι οι σύνδεσμοι ιστού και email θα ανοίξουν τώρα σε εφαρμογές όπως το Chrome ή το Outlook από προεπιλογή.

Δυστυχώς, ένα σφάλμα στην έκδοση εκκίνησης του iOS 14 προκαλεί την επαναφορά αυτής της ρύθμισης, κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του iPhone σας, αλλά, ευελπιστούμε ότι η Apple θα το επιδιορθώσει.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους για να λειτουργήσουν υπό τη νέα ρύθμιση, οπότε ενδέχεται το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε ή ο πελάτης αλληλογραφίας σας, να μην λειτουργεί ακόμα με το iOS 14.

Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και μετά πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (όπως το Chrome). Κάντε κλικ στο “Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης” για να ορίσετε την εφαρμογή ως μόνιμη προεπιλογή σας.

App Clips

Με μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται App Clips, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκδόσεις εφαρμογών χωρίς να είναι απαραίτητο να κατεβάσετε την πλήρη έκδοση. Αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σάρωση App Clip ή κωδικών QR, ετικετών NFC ή μέσω εφαρμογών όπως το Messages και το Safari του iOS 14.

Δεδομένου ότι τα App Clips είναι καινούργια, δεν υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα από αυτά στην καθημερινότητα. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν μερικά χρόνια για να απογειωθούν πραγματικά ως χαρακτηριστικό.

Το Game Center επέστρεψε

Η Apple κατάργησε την εφαρμογή Game Center σε iOS 10 και macOS Sierra, αλλά ήταν ανέκαθεν εγκατεστημένη στα έγκατα του λογισμικού σας. Τώρα, έχει και πάλι έναν ειδικό χώρο στην περιοχή Ρυθμίσεις > Game Center.

Λιγότερο ενοχλητική Siri και λήψη κλήσεων

Η συνομιλία με τη Siri και η λήψη εισερχόμενων κλήσεων είναι πλέον λιγότερο ενοχλητική, χάρη στις ειδοποιήσεις, οι οποίες δεν καταλαμβάνουν πια ολόκληρη την οθόνη. Οι κλήσεις έρχονται από την κορυφή, ως μια κανονική ειδοποίηση, ενώ η Siri του iOS 14 εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης και παραδίδει πληροφορίες σε πλαίσια στην κορυφή.

Αυτό δεν είναι πράγματι ένα χαρακτηριστικό, αλλά πιο πολύ μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής, η οποία διευκολύνει την αποδοχή ή απόρριψη των κλήσεων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS