Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 17:24
Αρχική How To iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα εικόνιδια εφαρμογών

iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα εικόνιδια εφαρμογών

Εάν έχετε κουραστεί να βλέπετε τα ίδια παλιά εικονίδια εφαρμογών στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνισή τους δημιουργώντας νέα και “αντικαθιστώντας” τα. Το τέχνασμα είναι εφικτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Shortcuts της Apple, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα ως εικονίδιο.

iPhone

Πώς λειτουργεί?

Προς το παρόν, δεν είναι δυνατό να αντικαταστήσετε πραγματικά το εικονίδιο μιας εφαρμογής σε iPhone ή iPad. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επιτύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Shortcuts. Θα δημιουργήσουμε μια προσαρμοσμένη συντόμευση που θα ανοίξει μια εφαρμογή και, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει μια προσαρμοσμένη εικόνα ως εικονίδιο στην αρχική οθόνη.

Αυτή η τεχνική ήταν δυνατή από την εισαγωγή των συντομεύσεων στο iOS 12, αλλά έγινε δημοφιλής μετά την κυκλοφορία του iOS 14, το οποίο σας επιτρέπει να αποκρύψετε επίσημα τα εικονίδια της αρχικής οθόνης στο App Library.

Οι κάτοχοι iPhone που χρησιμοποιούν iOS 12 ή iOS 13 – ή κάτοχοι iPad με iPadOS 12 ή 13 – μπορούν να κάνουν το ίδιο τέχνασμα και να τοποθετήσουν τα αρχικά εικονίδια που δεν θέλουν να δουν σε φακέλους.

Προετοιμασία της εικόνας που θα γίνει το νέο σας εικονίδιο

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να αποφασίσετε με ποιο εικονίδιο εφαρμογής θα αντικαταστήσετε και θα πρέπει να εντοπίσετε ή να δημιουργήσετε την εικόνα με την οποία θέλετε να την αντικαταστήσετε.

Το ιδανικό εικονίδιο αντικατάστασης θα πρέπει να είναι μια τέλεια τετράγωνη εικόνα μεγέθους περίπου 512 x 512 pixel, αν και θα έχετε την ευκαιρία να περικόψετε οποιαδήποτε εικόνα σε τετράγωνο σχήμα στα επόμενα βήματα.

“Αντικαταστήστε” τα εικονίδια των εφαρμογών iPhone και iPad με προσαρμοσμένα σχέδια

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή ” Shortcuts”. Εάν δεν την βλέπετε στην αρχική οθόνη, σύρετε προς τα κάτω με το δάχτυλο σας στο κέντρο της οθόνης σας για να ανοίξετε την αναζήτηση Spotlight. Πληκτρολογήστε ” Shortcuts” στη γραμμή αναζήτησης που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο ” Shortcuts”.

iPhone

Στην εφαρμογή Shortcuts, εάν δείτε την οθόνη επισκόπησης ” Shortcuts”, πατήστε την καρτέλα ” My Shortcuts” και, στη συνέχεια, επιλέξτε ” All Shortcuts”.

Στη σελίδα ” All Shortcuts”, πατήστε το κουμπί “+”.

iPhone

Στη συνέχεια, θα δείτε μια σελίδα ” New Shortcut” όπου προσθέτετε τα βήματα. Πρόκειται να προσθέσουμε ένα μόνο βήμα που ανοίγει μια εφαρμογή. Πατήστε το κουμπί ” Add Action”.

Όταν εμφανιστεί το πάνελ ενεργειών, ορίστε την επιλογή ” Scripting”.

iPhone

Στον πίνακα ” Scripting”, επιλέξτε ” Open App”.

Επιστροφή στη νέα σελίδα συντόμευσης, εντοπίστε το πάνελ για την ενέργεια ” Open App”. Πατήστε ” Choose”.

Στο πλαίσιο ” Choose App” που εμφανίζεται, επιλέξτε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να εκκινήσετε όταν πατάτε το προσαρμοσμένο εικονίδιο. Στη συνέχεια, πατήστε το όνομα της εφαρμογής στη λίστα των αποτελεσμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή του iPhone ή του iPad σας.

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μενού με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Σε ένα iPad, αυτές οι κουκκίδες βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης δίπλα στο όνομα ” New Shortcut”.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο ” Details”. Πρώτα, πατήστε ” Shortcut Name” και ονομάστε τη συντόμευση οτιδήποτε θέλετε, ώστε να επισημανθεί σωστά στην εφαρμογή Shortcuts. Στη συνέχεια, πατήστε ” Add to Home Screen.”

Στον πίνακα που εμφανίζεται, εντοπίστε την ενότητα ” Home Screen Name and Icon”. Επιλέξτε το εικονίδιο στα αριστερά του ” New Shortcut”.

Στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, επιλέξτε ” Choose Photo”.

iPhone

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα επιλογής φωτογραφιών που εμφανίζεται, εντοπίστε και επιλέξτε τη φωτογραφία στη βιβλιοθήκη σας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως το νέο εικονίδιο προσαρμοσμένης εφαρμογής. Αφού την επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να την περικόψετε ώστε να ταιριάζει στην τετραγωνική αναλογία ενός τυπικού εικονιδίου εφαρμογής.

iPhone

Μετά από αυτό, πατήστε το ” New Shortcut”. Εισαγάγετε την ετικέτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το εικονίδιο στην αρχική οθόνη σας. Ιδανικά, αυτό θα είναι το όνομα του εικονιδίου της εφαρμογής που αντικαθιστάτε, όπως “Safari” ή “Mail”.

iPhone

Τέλος, πατήστε το κουμπί ” Add” και η συντόμευσή σας θα προστεθεί στην αρχική οθόνη σας.

iPhone

Μόλις το προσαρμοσμένο εικονίδιο βρίσκεται στην αρχική οθόνη σας, μπορείτε να μετακινήσετε το εικονίδιο της εφαρμογής όπου θέλετε, συμπεριλαμβανομένου του Dock. Για να εκτελέσετε την εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο συντόμευσης που μόλις δημιουργήσατε.

iPhone

Εάν θέλετε να αποκρύψετε το αρχικό εικονίδιο της εφαρμογής (και εκτελείτε iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση), εισέλθετε στη λειτουργία Jiggle και πατώντας και κρατώντας σε μια κενή περιοχή της αρχικής οθόνης, μετακινήστε το εικονίδιο στο App Library.

iPhone

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής μέσω της συντόμευσής σας, κάνετε πρώτα μια γρήγορη παράκαμψη μέσω της εφαρμογής Shortcuts πριν εμφανιστεί η πραγματική εφαρμογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Η Microsoft περιορίζει τη διαθεσιμότητα των Windows 10 20H2

Η Microsoft αυτή τη στιγμή περιορίζει τη διαθεσιμότητα των Windows 10 20H2 για να παρέχει σε όλους τους χρήστες που θέλουν να...

Πως να ενεργοποιήσετε τη νέα μυστική λειτουργία Read more του Chrome

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, v86, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, περιέχει ένα μυστικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Read...

Πως να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για το Start menu

Ξεκινώντας από την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2020, τα Windows 10 είναι προεπιλεγμένα σε ένα θέμα που αφαιρεί τα έντονα χρώματα από τη...

Το τηλεσκόπιο της NASA ανακαλύπτει πόσιμο νερό στο φεγγάρι

Πριν από έντεκα χρόνια, ένα διαστημικό σκάφους άλλαξε την άποψη μας για το φεγγάρι για πάντα. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους...

Microsoft: Ενισχύει τις δυνατότητες ανίχνευσης password spray επιθέσεων

Η Microsoft έχει βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες ανίχνευσης password spray επιθέσεων στο Azure Active Directory (Azure AD) και έχει φτάσει στο σημείο...

Πώς θα αποτρέψουμε τις εταιρείες να βρίσκουν τον αριθμό τηλεφώνου μας

Την εποχή της διαφήμισης, όσο περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες είναι γνωστές τόσο πιο βολικό είναι για τις εταιρείες. Και ειδικότερα, οι...

Παραβίαση σε κλινική ψυχοθεραπείας οδήγησε σε εκβιασμούς ασθενών

Πριν δύο χρόνια, έλαβε χώρα μια κυβερνοεπίθεση σε μια φινλανδική κλινική ψυχοθεραπείας, η οποία κατέληξε σε κλοπή δεδομένων και απαίτηση λύτρων. Τώρα,...

Αυστραλία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία απορρήτου!

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, με στόχο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία...

Πάνω από 100 συστήματα άρδευσης αφέθηκαν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο

Πάνω από 100 έξυπνα συστήματα άρδευσης αφέθηκαν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο χωρίς κωδικό πρόσβασης τον περασμένο μήνα, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση...

Παραβίαση στη Nitro Software επηρεάζει πιθανότατα Google, Apple, Microsoft

Η υπηρεσία Nitro PDF (της Nitro Software) υπέστη μια παραβίαση δεδομένων, η οποία λέγεται ότι επηρεάζει πολλές γνωστές εταιρείες, όπως η Google,...