ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα εικόνιδια εφαρμογών

iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα εικόνιδια εφαρμογών

Εάν έχετε κουραστεί να βλέπετε τα ίδια παλιά εικονίδια εφαρμογών στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνισή τους δημιουργώντας νέα και “αντικαθιστώντας” τα. Το τέχνασμα είναι εφικτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Shortcuts της Apple, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα ως εικονίδιο.

iPhone

Πώς λειτουργεί?

Προς το παρόν, δεν είναι δυνατό να αντικαταστήσετε πραγματικά το εικονίδιο μιας εφαρμογής σε iPhone ή iPad. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επιτύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Shortcuts. Θα δημιουργήσουμε μια προσαρμοσμένη συντόμευση που θα ανοίξει μια εφαρμογή και, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει μια προσαρμοσμένη εικόνα ως εικονίδιο στην αρχική οθόνη.

Αυτή η τεχνική ήταν δυνατή από την εισαγωγή των συντομεύσεων στο iOS 12, αλλά έγινε δημοφιλής μετά την κυκλοφορία του iOS 14, το οποίο σας επιτρέπει να αποκρύψετε επίσημα τα εικονίδια της αρχικής οθόνης στο App Library.

Οι κάτοχοι iPhone που χρησιμοποιούν iOS 12 ή iOS 13 – ή κάτοχοι iPad με iPadOS 12 ή 13 – μπορούν να κάνουν το ίδιο τέχνασμα και να τοποθετήσουν τα αρχικά εικονίδια που δεν θέλουν να δουν σε φακέλους.

Προετοιμασία της εικόνας που θα γίνει το νέο σας εικονίδιο

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να αποφασίσετε με ποιο εικονίδιο εφαρμογής θα αντικαταστήσετε και θα πρέπει να εντοπίσετε ή να δημιουργήσετε την εικόνα με την οποία θέλετε να την αντικαταστήσετε.

Το ιδανικό εικονίδιο αντικατάστασης θα πρέπει να είναι μια τέλεια τετράγωνη εικόνα μεγέθους περίπου 512 x 512 pixel, αν και θα έχετε την ευκαιρία να περικόψετε οποιαδήποτε εικόνα σε τετράγωνο σχήμα στα επόμενα βήματα.

“Αντικαταστήστε” τα εικονίδια των εφαρμογών iPhone και iPad με προσαρμοσμένα σχέδια

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή ” Shortcuts”. Εάν δεν την βλέπετε στην αρχική οθόνη, σύρετε προς τα κάτω με το δάχτυλο σας στο κέντρο της οθόνης σας για να ανοίξετε την αναζήτηση Spotlight. Πληκτρολογήστε ” Shortcuts” στη γραμμή αναζήτησης που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο ” Shortcuts”.

iPhone

Στην εφαρμογή Shortcuts, εάν δείτε την οθόνη επισκόπησης ” Shortcuts”, πατήστε την καρτέλα ” My Shortcuts” και, στη συνέχεια, επιλέξτε ” All Shortcuts”.

Στη σελίδα ” All Shortcuts”, πατήστε το κουμπί “+”.

iPhone

Στη συνέχεια, θα δείτε μια σελίδα ” New Shortcut” όπου προσθέτετε τα βήματα. Πρόκειται να προσθέσουμε ένα μόνο βήμα που ανοίγει μια εφαρμογή. Πατήστε το κουμπί ” Add Action”.

Όταν εμφανιστεί το πάνελ ενεργειών, ορίστε την επιλογή ” Scripting”.

iPhone

Στον πίνακα ” Scripting”, επιλέξτε ” Open App”.

Επιστροφή στη νέα σελίδα συντόμευσης, εντοπίστε το πάνελ για την ενέργεια ” Open App”. Πατήστε ” Choose”.

Στο πλαίσιο ” Choose App” που εμφανίζεται, επιλέξτε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να εκκινήσετε όταν πατάτε το προσαρμοσμένο εικονίδιο. Στη συνέχεια, πατήστε το όνομα της εφαρμογής στη λίστα των αποτελεσμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή του iPhone ή του iPad σας.

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μενού με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Σε ένα iPad, αυτές οι κουκκίδες βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης δίπλα στο όνομα ” New Shortcut”.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο ” Details”. Πρώτα, πατήστε ” Shortcut Name” και ονομάστε τη συντόμευση οτιδήποτε θέλετε, ώστε να επισημανθεί σωστά στην εφαρμογή Shortcuts. Στη συνέχεια, πατήστε ” Add to Home Screen.”

Στον πίνακα που εμφανίζεται, εντοπίστε την ενότητα ” Home Screen Name and Icon”. Επιλέξτε το εικονίδιο στα αριστερά του ” New Shortcut”.

Στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, επιλέξτε ” Choose Photo”.

iPhone

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα επιλογής φωτογραφιών που εμφανίζεται, εντοπίστε και επιλέξτε τη φωτογραφία στη βιβλιοθήκη σας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως το νέο εικονίδιο προσαρμοσμένης εφαρμογής. Αφού την επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να την περικόψετε ώστε να ταιριάζει στην τετραγωνική αναλογία ενός τυπικού εικονιδίου εφαρμογής.

iPhone

Μετά από αυτό, πατήστε το ” New Shortcut”. Εισαγάγετε την ετικέτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το εικονίδιο στην αρχική οθόνη σας. Ιδανικά, αυτό θα είναι το όνομα του εικονιδίου της εφαρμογής που αντικαθιστάτε, όπως “Safari” ή “Mail”.

iPhone

Τέλος, πατήστε το κουμπί ” Add” και η συντόμευσή σας θα προστεθεί στην αρχική οθόνη σας.

iPhone

Μόλις το προσαρμοσμένο εικονίδιο βρίσκεται στην αρχική οθόνη σας, μπορείτε να μετακινήσετε το εικονίδιο της εφαρμογής όπου θέλετε, συμπεριλαμβανομένου του Dock. Για να εκτελέσετε την εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο συντόμευσης που μόλις δημιουργήσατε.

iPhone

Εάν θέλετε να αποκρύψετε το αρχικό εικονίδιο της εφαρμογής (και εκτελείτε iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση), εισέλθετε στη λειτουργία Jiggle και πατώντας και κρατώντας σε μια κενή περιοχή της αρχικής οθόνης, μετακινήστε το εικονίδιο στο App Library.

iPhone

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής μέσω της συντόμευσής σας, κάνετε πρώτα μια γρήγορη παράκαμψη μέσω της εφαρμογής Shortcuts πριν εμφανιστεί η πραγματική εφαρμογή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS