ΑρχικήUpdatesEndeavourOS: Νέα διανομή για συσκευές με αρχιτεκτονική ARM

EndeavourOS: Νέα διανομή για συσκευές με αρχιτεκτονική ARM

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος EndeavourOS, ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας ARM διανομής. Σήμερα, ο δημιουργός του συστήματος Bryan Poerwoatmodjo (γνωστός και σαν Bryanpwo), ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης.

Για όσους δε γνωρίζουν τι ακριβώς είναι, η ARM είναι μια αρχιτεκτονική για επεξεργαστές, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από φορητές συσκευές όπως tablets και single-board συσκευές. Η νέα διανομή του EndeavourOS είναι πιο ελαφρύ από τις διανομές για τους υπολογιστές, αλλά ταυτόχρονα έρχεται με 8 διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας: Xfce, LXqt, MATE, Cinnamon, GNOME, Budgie, KDE Plasma και i3-WM.

Μιλώντας για τη συμβατότητα του νέου EndeavourOS σας αναφέρουμε ότι η διανομή έχει εγκατασταθεί επιτυχώς σε πολλές συσκευές, μερικές από τις οποίες είναι Raspberry Pi 4, Odroid N2 και XU4. Βέβαια, το λειτουργικό είναι συμβατό και με άλλες πλατφόρμες, οι οποίες χρησιμοποιούν το Arch Linux upstream.

Ωστόσο, για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε άλλη συσκευή, αυτή θα πρέπει να τηρεί τις παρακάτω απαιτήσεις :

  • Να υποστηρίζεται από το Arch Linux ARM.
  • Τετραπύρηνος επεξεργαστής με ελάχιστη ταχύτητα 1.5GHz.
  • Τουλάχιστον 2GB RAM μνήμη.
  • 2 x USB 3.0 θύρες.
  • 1Gbit Ethernet θύρα.

Εφόσον η συσκευή σας καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του EndeavourOS, η οποία είναι χωρισμένη σε δύο βήματα. Στο πρώτο βήμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την ArchLinux βάση, στην οποία βασίζεται το λειτουργικό. Το δεύτερο βήμα είναι η εκτέλεση των scripts που θα οδηγήσουν στην εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

EndeavourOS: Νέα διανομή για συσκευές με αρχιτεκτονική ARM

EndeavourOS 2020.09.19:

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι πέρα από την κυκλοφορία της ARM έκδοσης , ο Bryanpwo ανακοίνωσε και μια βελτιωμένη έκδοση για τους κανονικούς υπολογιστές. Η νέα έκδοση έρχεται με ενημερωμένες εφαρμογές όπως Linux kernel 5.8.10, Mesa 20.1.8-1, Firefox 80.0.1-1 και calamares 3.2.26-7.

Πέρα από βελτιώσεις στις εφαρμογές, η Σεπτεμβριανή έκδοση του EndeavourOS φέρνει ανανεωμένη εικόνα στην επιφάνεια εργασίας, καθώς και ενημερώσεις για κάποια από τα θέματα. Επιπλέον, η εφαρμογή καλωσορίσματος έχει βελτιωθεί αρκετά.

Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε τις νέες διανομές, μπορείτε να κάνετε λήψη από την επίσημη σελίδα του λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS