ΑρχικήinetArm: Η Nvidia την αγοράζει για 40$ δισεκατομμύρια!

Arm: Η Nvidia την αγοράζει για 40$ δισεκατομμύρια!

Την Κυριακή η Nvidia επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την αγορά της εταιρείας chip, Arm, από τη SoftBank, έναντι 40$ δισεκατομμυρίων.

Η Arm θα λειτουργήσει ως τμήμα της Nvidia και θα παραμείνει στα κεντρικά γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα «θα συνεχίσει να λειτουργεί το μοντέλο ανοιχτής αδειοδότησης, διατηρώντας την παγκόσμια ουδετερότητα των πελατών της,» δήλωσε η εταιρεία.

arm nvidia
Arm: Η Nvidia την αγοράζει για 40$ δισεκατομμύρια!

Η SoftBank αγόρασε την Arm το 2016 στο ποσό των 31$ δισεκατομμυρίων, και βοηθά την τροφοδοσία επεξεργαστών κινητών συσκευών για εταιρείες όπως η Apple, η Samsung και η Qualcomm. Η Αrm πιθανότατα έχει αυξηθεί μόνο σε αξία από την εξαγορά της SoftBank, με τη Microsoft να κατασκευάζει ένα Surface και μια έκδοση των Windows για Αrm, ενώ η Apple σχεδιάζει να αλλάξει μελλοντικά Mac σε chip με βάση το Arm.

Η Nvidia είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής GPU, αλλά εκτός από τη σειρά Tegra των φορητών chipset που χρησιμοποιούνται σε συσκευές όπως το Nintendo Switch, η Nvidia δεν κάνει πολλά στη σχεδίαση CPU ή του hardware κινητών.

Μιλώντας στο Forbes, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα μετά την εξαγορά θα είναι να «φέρει την τεχνολογία Νvidia μέσω του τεράστιου δικτύου της Arm». Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η Αrm θα αλλάξει το τρέχον μοντέλο αδειοδότησης.

Ίσως για να τονίσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει την Arm έναν ουδέτερο πάροχο τεχνολογίας βραχυπρόθεσμα, η συμφωνία υπογραμμίζει ότι ο κατασκευαστής chip, θα συνεχίσει να εδρεύει στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου και η Νvidia λέει ότι θα επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου ερευνητικού κέντρου τεχνολογίας AI.

Και οι δύο εταιρείες βλέπουν ευκαιρίες για ανάπτυξη, και ένα λογισμικό AI που μπορεί να τρέχει σε chip Arm, από αυτά τα μικροσκοπικά των smartphone έως αυτά των τεράστιων server.

Η Νvidia κάποτε είχε μεγάλες φιλοδοξίες να φτιάξει CPU για τηλέφωνα, αλλά είχε μικρή επιτυχία. Αυτή η απόκτηση θα μπορούσε προφανώς να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά φαίνεται ότι τουλάχιστον αρχικά θα επικεντρωθεί στα κέντρα δεδομένων, σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge.

Arm: Η Nvidia την αγοράζει για 40$ δισεκατομμύρια!

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι τα κέντρα δεδομένων και τα cloud απαιτούν τον μικροεπεξεργαστή Arm. Η ενεργειακή απόδοση μεταφράζεται άμεσα σε υπολογιστική χωρητικότητα, απόδοση υπολογισμού και στο κόστος παροχής υπηρεσιών,» ανέφερε ο Huang.

Η απόκτηση ενδέχεται μα αντιμετωπίσει ρυθμιστικό έλεγχο σε ένα περιβάλλον λιγότερο φιλικό για συγχωνεύσεις από ό,τι κάθε άλλη στιγμή. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Nvidia και η Arm δεν ανταγωνίζονται άμεσα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS