ΑρχικήinetNASA: Επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μέχρι το 2024!

NASA: Επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μέχρι το 2024!

Όταν η NASA ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα Artemis, αποκάλυψε τα σχέδιά της να προσγειώσει τον επόμενο άνθρωπο στη Σελήνη το 2024.

Η NASA τώρα δημοσίευσε το πρόγραμμα Artemis, που περιγράφει λεπτομερώς πώς η ανθρωπότητα θα φτάσει ξανά το φεγγάρι.

nasa
NASA: Επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μέχρι το 2024!

Ο Διευθυντής της NASA, Jim Bridenstine, δήλωσε ότι η υπηρεσία «έχει παγιώσει περισσότερα από τα ερευνητικά της σχέδια τους τελευταίους μήνες και συνέχισε να βελτιώνει τον προϋπολογισμό και την αρχιτεκτονική της».

Η υπηρεσία εξετάζει την πρόοδο του προγράμματος μέχρι σήμερα και προσδιορίζει τις βασικές αποστολές, καθώς και τις συνεργασίες που έχει δημιουργήσει για να μπορεί να προσγειώσει αστροναύτες στη Σελήνη. Παρόλο που ίσως γνωρίζετε ήδη μερικές από τις πληροφορίες που περιέχει, το πρόγραμμα Artemis θα σας δώσει μια αρκετά ολοκληρωμένη ματιά σε ό,τι έχει επιτύχει η NASA, όπως οι δοκιμές Orion και SLS που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, και τι πρέπει να επιτευχθεί στα επόμενα χρόνια.

Το έγγραφο [PDF] εξηγεί το είδος των επιστημονικών δοκιμών που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι αστροναύτες, και τα δείγματα που πρέπει να συλλέξουν, όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Αναφέρει επίσης το ρόλο που θα διαδραματίσει η «Σεληνιακή Πύλη» για τη δημιουργία μόνιμης παρουσίας στο φεγγάρι, όπως πώς θα παρέχει βασικές ανάγκες υποστήριξης της ζωής, για αστροναύτες που προετοιμάζονται για το ταξίδι τους στη σεληνιακή επιφάνεια.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, η ανθρωπότητα θα εξερευνήσει περιοχές της Σελήνης που δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ πριν, ενώνοντας ανθρώπους γύρω από το άγνωστο, αυτό που δεν έχουμε δει ποτέ και αυτό που κάποτε ήταν αδύνατο. Θα επιστρέψουμε στη Σελήνη ρομποτικά ξεκινώντας το επόμενο έτος, θα στείλουμε αστροναύτες μέσα σε τέσσερα χρόνια και θα χτίσουμε μια μακροπρόθεσμη παρουσία στη Σελήνη μέχρι το τέλος της δεκαετίας,» αναφέρει ο Bridenstine.

Για όσους παρακολουθούν στενά το πρόγραμμα Artemis, η NASA συμπεριέλαβε επίσης πρόσθετες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας δοκιμής που σκοπεύει να πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της αποστολής Artemis II. Το Artemis II θα είναι η πρώτη πτήση του προγράμματος και θα ταξιδεύει με αστροναύτες σε σεληνιακή πτήση.

artemis nasa
NASA: Επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μέχρι το 2024!

Η νέα δοκιμή θα είναι μια «επίδειξη λειτουργιών εγγύτητας» για την αξιολόγηση των χειροκίνητων δυνατοτήτων χειρισμού Orion και όλου του σχετικού hardware και software. Θα παράσχει στη NASA τα δεδομένα που δεν μπορεί να λάβει από επιτόπιες προετοιμασίες, αλλά πρέπει να έχει για την πραγματική αποστολή προσγείωσης.

«Είμαι περήφανος που μοιράζομαι το πρόγραμμα Artemis, έτσι θα πάμε ξανά στη Σελήνη. Και πώς θα χρησιμοποιήσουμε τη Σελήνη ως το σκαλοπάτι για το επόμενο μεγαλύτερο άλμα μας: την ανθρώπινη εξερεύνηση του Άρη.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS