ΑρχικήinetGoogle: Αυστηρές μεταρρυθμίσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Google: Αυστηρές μεταρρυθμίσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η Google αποτέλεσε αντικείμενο νομικής δράσης για την κακομεταχείριση περιστατικών σεξουαλικών κατηγοριών που αφορούσαν ανώτατα στελέχη, η εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα διευθέτησε την αγωγή με υποσχέσεις για γρήγορες μεταρρυθμίσεις.

Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο μια δέσμευση 310 εκατομμυρίων δολαρίων για πρωτοβουλίες ποικιλομορφίας, ισότητας και ένταξης, αλλά απαιτεί επίσης από την εταιρεία να θεσπίσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στις εσωτερικές πολιτικές της σχετικά με σεξουαλικά παραπτώματα, διακρίσεις και συμβάντα αντιποίνων. Η Google, λοιπόν, θα προχωρήσει σε αυστηρές μεταρρυθμίσεις της εσωτερικής πολιτικής της για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Google: Αυστηρές μεταρρυθμίσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Συγκεκριμένα, η κατάθεση διακανονισμού 177 σελίδων υποχρεώνει τη Google και τη μητρική εταιρεία Alphabet σε περισσότερες από 80 αλλαγές στις πολιτικές της. Η εταιρεία είχε αποφασίσει το 2018 να τερματίσει την αναγκαστική διαιτησία για υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στη Google, αλλά τώρα έχει επεκτείνει το ίδιο για να συμπεριλάβει επίσης όλους τους εργαζομένους της, συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων, καθώς και εκείνους που εργάζονται στα τμήματα «Other Bets» της Alphabet.

Ο εκτεταμένος διακανονισμός στοχεύει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τη Silicon Valley, με την Julie Goldsmith Resir, δικηγόρο που εκπροσωπεί τους μετόχους της Google που ξεκίνησαν την αγωγή, να δηλώνει στο CNBC:

«Η δικαιολογία ήταν πάντα ότι αυτά ήταν μόνο μερικά σάπια μήλα. Είναι η πρώτη φορά που λένε λεπτομερώς ότι ”είναι μεγαλύτερο από αυτό και δεν θα το επιτρέψουμε”.»

Η Alphabet συμφώνησε επίσης να αναθεωρήσει τη χρήση των NDAs, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από στελέχη και εκείνους που έχουν την εξουσία για να σιωπήσουν τα παράπονα των άλλων υπαλλήλων για διακρίσεις και παρενόχληση. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συζητούν γεγονότα που σχετίζονται με τέτοια περιστατικά.

Τα στελέχη της Google, συμπεριλαμβανομένου του CEO Sundar Pichai, τον επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων Kent Walker, και του βασικού μηχανικού SVP Jen Fitzpatrick, θα είναι επιπλέον όχι μόνο μέρος του πρόσφατα δημιουργημένου Συμβουλίου Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ένταξης, αλλά θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την εφαρμογή πρωτοβουλιών του Συμβουλίου.

Google: Αυστηρές μεταρρυθμίσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Μια νέα «ομάδα ταχείας απόκρισης» θα είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό καταγγελιών εναντίον ανώτερων στελεχών, ενώ παράλληλα θα δημιουργεί νέα εργαλεία για την παρακολούθηση των αλληλεπιδράσεων των υπαλλήλων με τον ΥΕ.

Η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί σε μια πολιτική, να μην παρέχει πακέτα αποχώρησης σε υπαλλήλους που ερευνώνται για παρενόχληση ή διάκριση, κάτι που ήταν η αιτία του διαβόητου περιστατικού μετά το πακέτο αποχώρησης των 90 εκατομμυρίων δολαρίων του Andy Rubin, παρά τους ισχυρισμούς για σεξουαλικό παράπτωμα, σύμφωνα με το androidcentral.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS