Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 17:03
Αρχική How To Πώς να εντοπίσετε κρυφές κάμερες παρακολούθησης με το τηλέφωνό σας

Πώς να εντοπίσετε κρυφές κάμερες παρακολούθησης με το τηλέφωνό σας

κάμερες

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας ή σε επαγγελματικά ταξίδια, αναγκαζόμαστε να μένουμε σε ξενοδοχεία ή Airbnb. Ένας από τους φόβους πολλών ανθρώπων είναι η ύπαρξη καμερών παρακολούθησης. Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχουν κρυφές κάμερες χρησιμοποιώντας το iPhone ή το Android τηλέφωνο σας.

Οι κρυφές κάμερες είναι επικίνδυνες!

Εάν επισκεφτείτε ένα ξενοδοχείο ή Airbnb, ο ιδιοκτήτης πρέπει να σας ενημερώσει για την ύπαρξη των καμερών ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένες. Οι κρυφές κάμερες σε ένα Airbnb δεν είναι κάτι νέο. Πέρυσι, μια οικογένεια ανακάλυψε ότι καταγραφόταν από κάμερες, χωρίς να έχει ενημερωθεί. Κάτι αντίστοιχο συνέβη με κάμερες σε δωμάτια σε ξενοδοχεία της Νότιας Κορέας.

Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν κάμερες, οι οποίες φαίνονται σαν απλά καθημερινά αντικείμενα, όπως ανιχνευτές καπνού, ρολόγια κλπ, ώστε να μην γίνονται αντιληπτές. Οι κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα, για την προστασία του σπιτιού σας. Αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται κρυφά και μπορεί να σας παρακολουθούν σε στιγμές που δεν πρέπει. Με μία εφαρμογή και την κάμερα του τηλεφώνου σας, μπορείτε να κάνετε σάρωση για να ανακαλύψετε κρυφές κάμερες κατά το check in.

Υπάρχουν δύο τρόποι για τη σάρωση με το τηλέφωνό σας. Πρώτον, εάν έχετε πρόσβαση, μπορείτε να σαρώσετε το δίκτυο Wi-Fi για συσκευές που μοιάζουν με κάμερες. Σε αυτή την περίπτωση, θα βρείτε μόνο τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Δεύτερον, μπορείτε να αναζητήσετε κάμερες νυχτερινής όρασης χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας. Από την άλλη, εάν μια κρυφή κάμερα δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο και δεν έχει δυνατότητες νυχτερινής όρασης, δεν θα μπορέσετε να την εντοπίσετε. Ωστόσο, αυτές οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πώς να κάνετε σάρωση για να εντοπίσετε κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο;

Πολλά ξενοδοχεία ή άλλα μέρη στα οποία μπορεί να μείνετε, σας δίνουν πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο. Χρησιμοποιείστε αυτό το πλεονέκτημα με μια εφαρμογή που ονομάζεται Fing. Το Fing μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε iPhone και σε Android, είναι δωρεάν και δεν έχει διαφημίσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να δείτε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο τοπικό δίκτυο. Αποσυνδέστε όλες τις συσκευές σας (εκτός από το τηλέφωνο ή το tablet που τρέχει το Fing), για να έχετε λιγότερες συσκευές να ελέγξετε.

Συνδέστε το τηλέφωνο ή το tablet σας στο διαδίκτυο και ανοίξτε το Fing. Αν χρησιμοποιείτε Android συσκευή, πατήστε το κουμπί “Ανανέωση” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ξεκινήσετε. Επιτρέψτε στην εφαρμογή να έχε πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας. Στο iPhone, η διαδικασία αυτή γίνεται αυτόματα.

Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η σάρωση και, στη συνέχεια, αναζητήστε τη λίστα των συσκευών που βρέθηκαν. Ελέγξτε αν κάποιες από τις συνδεδεμένες συσκευές είναι κάμερες ή λίστες που γράφουν “IP Camera”.

κάμερες

Ακόμα κι αν δεν εντοπίσετε κάμερες, ελέγξτε πόσες συσκευές υπάρχουν και κοιτάξτε ποιες από αυτές μπορείτε να βρείτε στο χώρο που βρίσκεστε. Εάν κάτι σας φαίνεται ασυνήθιστο και δεν μπορείτε να εντοπίσετε την πηγή, γράψτε τη διεύθυνση IP. Το επόμενο βήμα είναι η σάρωση για ανοιχτές θύρες.

Εάν εντοπίσετε ύποπτες συσκευές στο δίκτυο, πραγματοποιείστε σάρωση για ανοιχτές θύρες που χρησιμοποιούν αυτές οι συσκευές. Πρώτα, πατήστε το κουμπί “Δίκτυο” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στη συνέχεια, πατήστε “Εύρεση ανοιχτών θυρών”.

κάμερες

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP που γράψατε νωρίτερα και μετά πατήστε το μπλε κουμπί “Εύρεση ανοιχτών θυρών”.

κάμερες

Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε ποιες θύρες είναι ανοιχτές και ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν. Ελέγξτε για RTSP και RTMP, τα οποία είναι συνηθισμένα σε streaming video. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP στον browser σας, βάλτε άνω και κάτω τελεία και τη θύρα που αναφέρεται (δηλαδή, 192.168.0.15:80).

Πώς να εντοπίσετε κάμερες νυχτερινής όρασης;

Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να έχετε πάντα πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο. Μπορεί ακόμα οι κάμερες να μην είναι συνδεδεμένες σε αυτό το δίκτυο, ώστε να τις εντοπίσετε. Εάν δεν έχετε βρει κάμερες, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε κάποιο φωτισμό. Οι περισσότερες κάμερες IP χρησιμοποιούν υπέρυθρες για νυχτερινή όραση και το smartphone σας μπορεί να σας βοηθήσει να τις εντοπίσετε.

Ορισμένα smartphone διαθέτουν φίλτρα για να αποκλείουν το “υπέρυθρο φως” στην κύρια κάμερα τους, αλλά διατηρούν τα φίλτρα στην μπροστινή κάμερα.

Μόλις προσδιορίσετε την κάμερα που εξυπηρετεί αυτό το σκοπό, σβήστε τα φώτα στο δωμάτιο που θέλετε να σαρώσετε. Ενεργοποιήστε την κάμερα του smartphone σας και αρχίστε να ψάχνετε για φώτα. Οι κάμερες IP δεν έχουν μια τυπική διαμόρφωση, οπότε μπορεί να δείτε έναν ή περισσότερους συνδυασμούς φωτισμών στην οθόνη σας. Συνήθως τα φώτα θα είναι μοβ, αλλά μερικές φορές μπορεί να φαίνονται λευκά. Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεστε κοντά στην κρυφή κάμερα για να την εντοπίσετε.

Στρέψτε το smartphone σας σε διάφορα σημεία, όχι μόνο στους τοίχους (στην οροφή, τους αεραγωγούς, ακόμη και τις πρίζες).

Όταν τα φώτα είναι αναμμένα, ελέγξτε το χώρο για να δείτε αν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο. Κοιτάξτε αν υπάρχουν πράγματα που δεν ταιριάζουν με το χώρο και δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κρυφές κάμερες.

Δυστυχώς, ακόμα και με αυτές τις δύο μεθόδους, που τις διαβάσαμε στο howtogeek, δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι θα ανακαλύψετε όλες τις κάμερες που μπορεί να υπάρχουν. Όμως, σας επιτρέπουν να κάνετε έναν έλεγχο και να είστε λίγο πιο σίγουροι για την ιδιωτικότητά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Πώς θα προσθέσετε ειδικά εφέ στα μηνύματα του Instagram

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τα άμεσα μηνύματα του Instagram πιο εντυπωσιακά; Όπως κάθε άλλη δυνατότητα του Instagram, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά...

Μόνο 270 διευθύνσεις είναι υπεύθυνες για το 55% του συνόλου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι κυβερνοεγκληματίες που διατηρούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τείνουν να «ξεπλένουν» χρήματα μέσω ενός μικρού συνόλου διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την...

Twitter: Έρχονται τα φωνητικά μηνύματα! Πώς θα τα στέλνουμε;

Το Twitter θα υποστηρίζει σύντομα φωνητικά μηνύματα τόσο στην iOS όσο και στην Android εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε...

Πως να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth σε ένα Nintendo Switch

Το Nintendo Switch διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά έχουν γίνει ασύρματα οπότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να συνδέσετε αυτά...

Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Telegram, πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο, το Telegram επικυρώνει την...

Google Assistant: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Το Google Assistant μπορεί να σας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, συνεπάγεται και κάποια ζητήματα ως προς το απόρρητο, καθώς όσα...

Microsoft: Office 2021 / Office LTSC έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) και το Office 2021, για...

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...

Ποιες είναι οι 6 πιο γνωστές επιθέσεις σε gaming εταιρείες;

Πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία gaming Big Huge Games ενημέρωσε τους παίκτες ότι υπήρξε θύμα μιας επίθεσης, η οποία επηρέασε δεδομένα της...