ΑρχικήinetInstagram: Ανώνυμοι λογαριασμοί καταγγέλουν σεξουαλικές επιθέσεις

Instagram: Ανώνυμοι λογαριασμοί καταγγέλουν σεξουαλικές επιθέσεις

Η επιστροφή στο σχολείο ήρθε μαζί με μια ανησυχητική τάση για πάνω από 20 πανεπιστήμια και κολέγια σε όλες τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ανώνυμοι λογαριασμοί του Instagram μοιράζονται εκατοντάδες ιστορίες για φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις στην πανεπιστημιούπολη. Σύμφωνα με έκθεση της Δευτέρας από το CBS News, αυτοί οι λογαριασμοί περιλαμβάνουν καταγγελίες για βιασμό, παρενόχληση, καταδίωξη και άλλες μορφές κακοποίησης.

instagram
Instagram: Ανώνυμοι λογαριασμοί καταγγέλουν σεξουαλικές επιθέσεις

Πολλοί από αυτούς τους ανώνυμους λογαριασμούς Instagram κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι, και έχουν τραβήξει την προσοχή καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στην πανεπιστημιούπολη ή σε εικονικά μαθήματα για το φθινόπωρο. Οι διαχειριστές ορισμένων λογαριασμών έχουν επίσης συνδεθεί για ανταλλαγή ιδεών και οργάνωση για αλλαγή.

Μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό στο Case Western Reserve University, το CWRU Survivors, κάλεσε το πανεπιστήμιο να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στη διαδικασία αναφοράς και διερεύνησης μετά από εικαζόμενες επιθέσεις. Από τη Δευτέρα, ο λογαριασμός έχει κοινοποιήσει πάνω από 500 ισχυρισμούς που έγιναν από σημερινούς και πρώην μαθητές.

Σε δήλωσή του στο CBS News, ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Case Western Reserve εξέφρασε τη συμπάθειά του και είπε ότι το ζήτημα της σεξουαλικής βίας εξετάζεται από μια ομάδα υπό την ηγεσία φοιτητών που εξετάζει πολλά θέματα στην πανεπιστημιούπολη.

Ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού στο Instagram Voices of Brown είπε ότι εμπνεύστηκε από το κίνημα Black Lives Matter και από ανώνυμες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν μοιραστεί ιστορίες ρατσισμού στα σχολεία.

«Ο παράγοντας της ανωνυμίας επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να εκφράσουν ελεύθερα τις ιστορίες τους, πράγμα που σημαίνει ότι ακούγονται περισσότερες ιστορίες στο κοινό. Ο τεράστιος αριθμός ιστοριών που συλλέγουμε όλοι στους λογαριασμούς μας, βοηθά τις κοινότητές μας να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται μόνο για μερικές περιπτώσεις εδώ και εκεί, και ότι υπάρχει δομική, συστημική βία και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.»

Στις ΗΠΑ, έχουν κυκλοφορήσει λογαριασμοί Instagram για ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το American University, το Bard College, το UC Berkeley, το Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, το George Washington University, Gettysburg, Northwestern, Rollins, Tulane, το University of Alabama, το University of Τέξας στο Ώστιν, το Vassar, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Wesleyan.

Instagram: Ανώνυμοι λογαριασμοί καταγγέλουν σεξουαλικές επιθέσεις

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργήθηκαν λογαριασμοί για το St. Andrews, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το Πανεπιστήμιο Robert Gordon, το Πανεπιστήμιο Stirling, το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, το Ντάραμ, το Λίνκολν και το Πανεπιστήμιο Queens του Μπέλφαστ.

Το Instagram δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, σύμφωνα με το CNET.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS