ΑρχικήsecuritySwatch: Εκτός λειτουργίας τα συστήματά της λόγω κυβερνοεπίθεσης

Swatch: Εκτός λειτουργίας τα συστήματά της λόγω κυβερνοεπίθεσης

Swatch

Η δημοφιλής Ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών και κοσμημάτων, Swatch Group, αναγκάστηκε να κλείσει τα IT συστήματα της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς εντόπισε μια κυβερνοεπίθεση που στόχευε την εταιρεία.

Η Swatch Group είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα πολύχρωμα ρολόγια της που πωλούνται συνήθως σε πολυκαταστήματα σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 36.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες και το 2019 σημείωσε έσοδα 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Swatch Group δήλωσε ότι εντόπισε μια κυβερνοεπίθεση το σαββατοκύριακο και το IT προσωπικό της αποφάσισε να κλείσει τα συστήματα πληροφορικής της, ώστε να μην εξαπλωθεί η επίθεση σε όλο το δίκτυο.

Η Swatch Group επιβεβαιώνει ότι έχει εντοπίσει σαφή σημάδια παραβίασης σε ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Για λόγους ασφαλείας, ο Όμιλος ανέλαβε αμέσως δράση και έκλεισε προληπτικά ορισμένα από τα συστήματά του, τα οποία επηρέασαν ορισμένες λειτουργίες“.

Η εταιρεία κατασκευής ρολογιών είπε ότι προχώρησε αμέσως σε έρευνα για την αξιολόγηση και την ανάλυση της φύσης της επίθεσης και έλαβε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. “Η κατάσταση θα επανέλθει στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό“.

Σύμφωνα με το Bleeping Computer, η Swatch Group δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό ασφαλείας, αλλά ήταν πιθανότατα μια ransomware επίθεση.

Εάν ισχύει αυτό, τότε η Swatch είναι ένα από τα πιο πρόσφατα θύματα ransomware επίθεσης. Τις τελευταίες μέρες, πολλές γνωστές και μεγάλες εταιρείες, όπως η Luxottica, η Universal Health Services, η Arthur J. Gallagher (AJG) και η Tyler Technologies χτυπήθηκαν από ransomware.

Οι ransomware συμμορίες στοχεύουν όλο και πιο συχνά μεγάλους οργανισμούς, καθώς έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τα λύτρα. Μια μεγάλη εταιρεία δεν μπορεί να διακόψει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες της για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως είναι πιο πιθανό να υποκύψει και να πληρώσει τα λύτρα στους hackers.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS