ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία logistics Gefco έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η εταιρεία logistics Gefco έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

logistics Gefco

Η εταιρεία logistics Gefco, με έδρα τη Γαλλία, παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης την περασμένη Κυριακή, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία έγινε για να διαταράξει την επιχείρηση“.

Η Gefco είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη την προέλευση της επίθεσης, αλλά “δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο με τους IT συνεργάτες και τις αρχές για τη διερεύνηση και επίλυση του ζητήματος“.

Ο Luc Nadal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gefco, έστειλε επιστολή στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους συναδέλφους για να τους ενημερώσει για το περιστατικό. Ανέφερε, επίσης, ότι ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να κάνουν κάποιες ενέργειες και να εφαρμόσουν εναλλακτικές διαδικασίες για να εξασφαλίσουν ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Η IT ομάδα μας, μαζί με εξωτερικούς IT συνεργάτες εργάζονται 24 ώρες την ημέρα για την επαναφορά των business εφαρμογών μας και έχουμε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην εξεύρεση αντιγράφων ασφαλείας“.

Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση. Για παράδειγμα, δεν είπε ποια συστήματα ακριβώς επηρεάστηκαν. Ένας εκπρόσωπος της Gefco αρκέστηκε στην απλή δήλωση: “η κυβερνοεπίθεση επηρεάζει τις δραστηριότητές μας“, ενώ είπε ότι η εταιρεία θα “παρέχει τακτικές ενημερώσεις για αυτό το ζήτημα“.

Ο πρόεδρος της εταιρείας πρόσθεσε ότι η Gefco θα αντιμετωπίσει την κυβερνοεπίθεση, όπως έχει ξεπεράσει και πολλά άλλα προβλήματα στην ιστορία των 70 και πλέον χρόνων λειτουργίας της.

κυβερνοεπίθεσης

Είμαστε ένας ανθεκτικός και ισχυρός οργανισμός“, είπε. “Κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύσεις για τους πελάτες μας όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωσή σας σε εμάς. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της επιχείρησής μας και να σας εξυπηρετήσουμε. Θα σας ενημερώσουμε για την πρόοδό μας“.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες logistics, όπως η Gefco, γίνονται όλο και πιο συχνός στόχος των hackers.

Σύμφωνα με το The Loadstar, το Μάιο έλαβε χώρα μια δεύτερη κυβερνοεπίθεση στην Toll Group και ο Lars Jensen, αναλυτής, δήλωσε ότι η βιομηχανία αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα που υπάρχουν τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η πρόοδος στην αύξηση των προτύπων ασφαλείας είναι πολύ αργή.

Ειδικοί ασφαλείας της Hornetsecurity ανέφεραν ότι περίπου το 14% των εταιρειών που κινδυνεύουν από κακόβουλα emails, αποτελούν μέρος της βιομηχανίας logistics.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS