ΑρχικήinetGoogle: Θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να εξοφλήσουν φοιτητικά δάνεια!

Google: Θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να εξοφλήσουν φοιτητικά δάνεια!

Η Google, διάσημη για τα προνόμια που προσφέρει στους εργαζομένους της, τώρα τους δίνει την ευκαιρία να πληρώσουν τα φοιτητικά δάνεια.

Οι υπάλληλοι της Google έχουν συνηθίσει να διαθέτουν πλούσια προνόμια. Σε περιόδους προ πανδημίας, οι άνθρωποι στα γραφεία της μπορούσαν να επωφεληθούν από δωρεάν γεύματα και γυμναστήρια στις εγκαταστάσεις της. Την Πέμπτη, η ετιαρεία είπε ότι θα προσφέρει ένα ακόμα όφελος εργασίας: ένα πρόγραμμα αποπληρωμής φοιτητικών δανείων.

google φοιτητικά δάνεια
Goοgle: Θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να εξοφλήσουν φοιτητικά δάνεια!

Συγκεκριμένα, η Google είπε ότι θα διαθέσει έως και 2.500 $ πληρωμές ετησίως για φοιτητικά δάνεια, για μεμονωμένους υπαλλήλους. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο για τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Εταιρείες όπως η Hulu και η Estée Lauder έχουν επίσης προνόμια αποπληρωμής φοιτητικών δανείων.

Η Google είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο καθώς η εταιρεία συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με το χρέος των υπαλλήλων της σε άλλες χώρες.

«Δεδομένου του μεγέθους του φοιτητικού χρέους στις ΗΠΑ, πρόκειται μια κρίση. Θέλαμε να ξεκινήσουμε από εκεί,» δήλωσε για τα φοιτητικά δάνεια, σε συνέντευξή του ο John Casey, επικεφαλής των παγκόσμιων παροχών της Google.

Οι Αμερικανοί είναι φορτωμένοι με περισσότερα από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε φοιτητικά δάνεια, σύμφωνα με τη Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των πρόσφατων αποφοίτων στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος ανά άτομο υπερβαίνει τα 30.000 $, λέει η US News and World Report.

Google: Θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να εξοφλήσουν φοιτητικά δάνεια!

Η πολιτική της Google έρχεται καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να χρησιμοποιούν σχέδια αποπληρωμής για φοιτητικά δάνεια, για να προσελκύσουν νέα ταλέντα και να κρατήσουν τους σημερινούς υπαλλήλους ευχαριστημένους.

Το νέο προνόμιο μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για την Google να δελεάσει υπαλλήλους μετά από μερικά ταραχώδη χρόνια και την αντιμετώπιση των συγκρούσεων. Η Google αντιμετώπισε αναταραχές από το προσωπικό της, που σχετίζονται με το έργο της στην Κίνα, συμβάσεις με το στρατό και χειρισμό ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης ανώτερων στελεχών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS