ΑρχικήsecurityMedisys: 60.000 πελάτες επηρεάζονται από παραβίαση δεδομένων

Medisys: 60.000 πελάτες επηρεάζονται από παραβίαση δεδομένων

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση της Medisys Health Group, οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 60.000 πελατών της έχουν επηρεαστεί, από μία παραβίαση που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα της εταιρείας.

Medisys

Η Medisys, που αποτελεί έναν δημοφιλή πάροχο υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι έχει πληρώσει τα λύτρα που της ζητήθηκαν από τους κακόβουλους παράγοντες και ότι ο κίνδυνος δημόσιας αποκάλυψης των πληροφοριών που επηρεάστηκαν είναι πολύ μικρός.

Η παραβίαση ασφαλείας, έχει επηρεάσει περίπου το 5% των πελατών της Medisys, όπως ανέφερε η εταιρεία. Επίσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, τα δεδομένα που διέρρευσαν ενδέχεται να περιλαμβάνουν ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας, προσωπικούς αριθμούς υγείας και αποτελέσματα εξετάσεων. Οι οικονομικές πληροφορίες και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης των πελατών δεν επηρεάστηκαν.

Όπως δήλωσε η Medisys, έχει ήδη αρχίσει να έρχεται σε άμεση επαφή με όσους από τους πελάτες επηρεάστηκαν από το περιστατικό και τους παρέχει δωρεάν υπηρεσίες προστασίας ασφάλειας που περιλαμβάνουν ασφάλιση κλοπής ταυτότητας και προστασίας από απάτη.

Η Medisys, η οποία ανήκει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών TELUS, με έδρα το Βανκούβερ, διαθέτει τις Copeman Clinics σε τέσσερις τοποθεσίες στη Βρετανική Κολομβία και την Αλμπέρτα.

Οι επιθέσεις Ransomware χρησιμοποιούν έναν τύπο κακόβουλου λογισμικού, το οποίο έχει την δυνατότητα να κλειδώνει τα αρχεία σε ένα σύστημα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να μην έχει πρόσβαση σε αυτό. Για να πάρει πίσω τον έλεγχο των αρχείων του, το θύμα πρέπει να καταβάλει τα λύτρα που του ζητά ο hacker.

Τον Ιούλιο, η Vancouver Coastal Health είχε ανακοινώσει ότι έπεσε επίσης θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης όπως και το BC Cancer Foundation.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS