ΑρχικήsecurityBitcoin: Κάτοχος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε απάτη

Bitcoin: Κάτοχος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε απάτη

Μια ομοσπονδιακή δικαστική επιτροπή καταδίκασε ιδιοκτήτη συναλλάγματος bitcoin για συμμετοχή σε διαδικτυακή απάτη δημοπρασίας.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, μια ομοσπονδιακή επιτροπή του Frankfort, αποφάσισε ότι ο Βούλγαρος υπήκοος Rossen Iossifov, 53 ετών, είναι ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για κομπίνα και μια κατηγορία συνωμοσίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτή η κατηγορία αντανακλούσε τον ρόλο που έπαιξε ο Iossifov στο διεθνές διαδικτυακό σύστημα απάτης δημοπρασίας, που είχε θύματα τουλάχιστον 900 Αμερικανούς.

Bitcoin: Κάτοχος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε απάτη

Το Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Iossifov, ιδιοκτήτης συναλλάγματος bitcoin RG Coins με έδρα τη Βουλγαρία, σε δελτίο τύπου:

«Τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2015, έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2018, αντάλλαξε κρυπτονομίσματα σε τοπικό νόμισμα fiat για λογαριασμό των μελών της συνωμοσίας με έδρα τη Ρουμανία, γνωρίζοντας ότι το Bitcoin αντιπροσώπευε τα έσοδα της παράνομης δραστηριότητας.»

Το σχέδιο ξεκίνησε όταν μέλη της συνωμοσίας, με έδρα τη Ρουμανία, χρησιμοποίησαν κλεμμένες ταυτότητες Αμερικανών για να εισάγουν ψευδείς διαφημίσεις για αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα υψηλού κόστους στο Craigslist, το eBay και άλλους ιστότοπους δημοπρασιών. Αυτές οι διαφημίσεις χρησιμοποίησαν προσεκτικά επεξεργασμένες προσωπικές αναφορές για να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους θεατές να στείλουν χρήματα για τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μέλη της συνωμοσίας απέστειλαν τιμολόγια που φέρουν τα εμπορικά σήματα αξιόπιστων οργανισμών σε ενδιαφερόμενους πελάτες. Μόλις έλαβαν την πληρωμή ενός ατόμου, τα μέλη της συνωμοσίας κάλεσαν έπειτα τους συνεργάτες να αποδεχτούν τα χρήματα, να τα μετατρέψουν σε κρυπτονομίσματα και να τα στείλουν για ξέπλυμα χρημάτων στο εξωτερικό.

bitcoin
Bitcoin: Κάτοχος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε απάτη

«Σύμφωνα με μαρτυρία της δίκης, για παράδειγμα, σε διάστημα περίπου δυόμισι ετών, ο Iossifov αντάλλαξε Bitcoin αξίας άνω των 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα ακόμη μέλη της εγκληματικής επιχείρησης.»

Ο Επαρχιακός δικαστής των ΗΠΑ, Robert E. Wier, προγραμματίζει την καταδίκη του Iossifov για τις 12 Ιανουαρίου 2021.

Τα νέα αυτής της απόφασης έφτασαν μόλις λίγες εβδομάδες αφότου οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν δύο Ρώσους άνδρες για φερόμενες παραπλανητικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων από τους πελάτες τους, από τουλάχιστον 16,8 εκατομμύρια δολάρια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS