ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft αποσύρει την ενημέρωση (CU7) για τον SQL Server 2019

Η Microsoft αποσύρει την ενημέρωση (CU7) για τον SQL Server 2019

Η Microsoft απέσυρε το πακέτο αθροιστικής ενημέρωσης 7 (CU7) για τον SQL Server 2019 που κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου μετά την επιβεβαίωση ενός γνωστού ζητήματος αξιοπιστίας που επηρεάζει τους πελάτες που χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα του database snapshot.

Το KB4570012 καταργήθηκε από το Microsoft Download Center, τον κατάλογο του Microsoft Update και τα Linux repositories, με τα download links να κατευθύνουν τους χρήστες στο KB4563110, την προηγούμενη αθροιστική ενημέρωση, που κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου.

Microsoft SQL Server

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλες τις βελτιώσεις και τις διορθώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν την αθροιστική ενημέρωση.

Ζητήματα πίσω από την αφαίρεση του SQL Server 2019 CU7

Η αθροιστική ενημερωμένη έκδοση 7 για τον SQL Server 2019 μαστίζεται από ένα γνωστό ζήτημα αξιοπιστίας που επηρεάζει τη δυνατότητα του database snapshot σύμφωνα με μια ανάρτηση της Microsoft.

Η δυνατότητα του database snapshot που επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα χρησιμοποιείται σιωπηρά κατά την εκτέλεση των εντολών DBCC CHECKDB και των υποομάδων του, εκτός εάν χρησιμοποιείται με την επιλογή TABLOCK όπως λέει η εταιρεία.

“Εάν είχατε κατεβάσει το αρχείο πακέτου CU7 πριν από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, συνιστάται να μην το εγκαταστήσετε“, εξηγεί η Microsoft. “Αντ ‘αυτού, περιμένετε μια επερχόμενη ανακοίνωση του SQL Server 2019 CU8.”

“Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει τον SQL Server 2019 CU7 και χρησιμοποιείτε τη λειτουργία του database snapshot, απεγκαταστήστε την” αναφέρει η Microsoft.

Δεν προκαλεί σφάλματα

Ο διαχειριστής προγράμματος Microsoft SQL Server Pedro Lopes εξήγησε περαιτέρω ότι το ζήτημα δεν οδηγεί σε απόρριψη μνήμης ή σε σφάλμα της SQL κατά τη δημιουργία των snapshots.

Ο Lopes πρόσθεσε επίσης ότι ο SQL Server 2019 CU7 μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια έως ότου κυκλοφορήσει το CU8 εάν δεν επηρεάζεστε από τα παραπάνω σενάρια.

Η Microsoft σχεδιάζει να συμπεριλάβει μια επιδιόρθωση για αυτό το γνωστό ζήτημα στον SQL Server 2019 CU8 που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, μετά τις 12 Οκτωβρίου.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS