ΑρχικήUpdatesΗ νέα δυνατότητα του Microsoft Edge θα μειώσει τη χρήση μνήμης και...

Η νέα δυνατότητα του Microsoft Edge θα μειώσει τη χρήση μνήμης και CPU

Για να βελτιώσει τη χρήση μνήμης και CPU στον Edge, η Microsoft επεξεργάζεται μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Sleeping Tabs”.

Η λειτουργία Sleeping Tabs βασίζεται στην τεχνολογία παγώματος του Chromium που ουσιαστικά διακόπτει τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο μιας καρτέλας (όπως διαφημίσεις, javascript, script timers κ.λπ.) για την ελαχιστοποίηση της χρήσης πόρων.

Edge

Σε αντίθεση με τις απορριφθείσες καρτέλες όπου η σελίδα σας επαναφορτώνεται πλήρως, ένα sleeping tab συνεχίζει να λειτουργεί μαζί με όλο το περιεχόμενό του όταν κάνετε κλικ.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα sleeping tabs θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη χρήση μνήμης έως και 26% για το Microsoft Edge. Ομοίως, ένα sleeping tab μειώνει επίσης τη χρήση της CPU έως και 29%, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση της μπαταρίας.

Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια καρτέλα σε sleeping mode, ο Edge θα δηλώνει “Αυτή η καρτέλα βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής για να εξοικονομήσει πόρους”.

Η Microsoft αναφέρει ότι η απόδοση της μεμονωμένης συσκευής ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης του hardware τους και αυτής της δυνατότητας.

Ενεργοποίηση της πειραματικής λειτουργίας Sleeping Tabs

1.Ανοίξτε το Edge://flags

2. Ενεργοποιήστε το “Enable Sleeping Tabs” και “Sleeping Tabs use observed site characteristics heuristics”

3.Επανεκκινήστε τον Edge.

4.Ανοίξτε τα Settings > System.

5.Δείτε την ρύθμιση του Sleeping Tabs ότι είναι ενεργοποιημένη.

Από προεπιλογή, η Microsoft σκοπεύει να ρυθμίσει τις καρτέλες για πέφτουν για ύπνο μετά από δύο ώρες αδράνειας, αλλά οι advance χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό χρονικό διάστημα, όπως φαίνεται στο παρακάτω screenshot:

Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα παγωμένο tab, απλώς κάντε κλικ πάνω της και το περιεχόμενό σας θα αποκατασταθεί χωρίς πλήρη φόρτωση της σελίδας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σημαντικούς ιστότοπους που δεν θέλετε να παγώνουν ποτέ, βάζοντας τα σε μια λίστα αποκλεισμού στα Settings.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS