ΑρχικήinetΗ τιμή του Bitcoin εκτοξεύεται αφού η PayPal προσθέτει cryptocurrency

Η τιμή του Bitcoin εκτοξεύεται αφού η PayPal προσθέτει cryptocurrency

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε πολύ υψηλό ρεκόρ την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της PayPal για την ενσωμάτωση του cryptocurrency στην διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμών.

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά περισσότερο από 5% μετά την είδηση της Paypal, λαμβάνοντας αύξηση 1.000 $ στα συνολικά της κέρδη από την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα βρίσκεται στα 12.400 $.

Η PayPal είπε ότι οι πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στους 26 εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυο της από το επόμενο έτος.

Ως η νούμερο ένα διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμών, η εμβέλεια του bitcoin θα επεκταθεί σε 346 εκατομμύρια πελάτες της παγκοσμίως.

Bitcoin

«Η παγκόσμια εμβέλεια, η τεχνογνωσία σε ψηφιακές πληρωμές, το αμφίδρομο δίκτυο και οι αυστηροί έλεγχοι ασφάλειας και συμμόρφωσης μας παρέχουν την ευκαιρία και την ευθύνη, για να διευκολύνουμε την κατανόηση, την εξαργύρωση και τη διαλειτουργικότητα αυτών των νέων μέσων ανταλλαγής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman.

Το Bitcoin παραμένει πολύ μακριά από τις υψηλές τιμές που παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2017, όταν η αξία του έφτασε στα 20.000 $, αλλά τα τελευταία κέρδη έρχονται μόλις επτά μήνες αφού το bitcoin κυμαινόταν κάτω από το ποσό των 5.000 $.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν αποδώσει την αύξηση των τιμών από τον Μάρτιο στην παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

“Οι συνεχιζόμενες – και αυξανόμενες – παγκόσμιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αναταραχές υποδηλώνουν ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών πριν από το τέλος του έτους”, δήλωσε ο Nigel Green, διευθύνων σύμβουλος της χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής εταιρείας deVere Group, στο The Independent.

“Όπως και ο χρυσός, το bitcoin αναμένεται να διατηρήσει την αξία του ή ακόμη και να αυξηθεί σε αξία όταν “πέσουν” άλλα περιουσιακά στοιχεία, επιτρέποντας έτσι στους επενδυτές να μειώσουν τις απώλειες τους. Οι επενδυτές θα αυξήσουν την έκθεση σε αποκεντρωμένα, μη κυρίαρχα, ασφαλή ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin, για να τους προστατεύσουν από τα πιθανά ζητήματα στις παραδοσιακές αγορές.”

“Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε ένα mini-boom παρόμοιο με αυτό που είδαμε στα τέλη του 2017.”

Άλλοι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η ευμετάβλητη φύση του bitcoin σημαίνει ότι οι επενδυτές από εδώ και πέρα θα βλέπουν ξαφνικά άλματα στις τιμές.

Ο Simon Peters, αναλυτής πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών eToro, δήλωσε στο The Independent: “Θα δοθεί έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η τιμή αντιδρά στα 12.000 $, δεδομένου ότι δεν έχουμε πεισθεί να παραμείνουμε πάνω από το όριο φέτος. Προτού οι επενδυτές κοιτάξουν την επόμενη περίοδο, πρέπει να δούμε αν η τιμή παραμένει πάνω στα 12.000 $ για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS