ΑρχικήinetΜε ελληνική τεχνογνωσία αναπτύσσει το δίκτυο της η Telefónica στη Βρετανία

Με ελληνική τεχνογνωσία αναπτύσσει το δίκτυο της η Telefónica στη Βρετανία

Telefonica

Οι δοκιμές υποστήριξης σταθμών βάσης, με λύση τύπου small cell, πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα βιομηχανικά πάρκα στην περιοχή των Ανατολικών Μίντλαντς 

Την επιτυχή ολοκλήρωση της πιλοτικής εγκατάστασης της προηγμένης ασύρματης λύσης υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell, StreetNode, που πραγματοποίησε για την Telefónica UK, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Βρετανίας και μέλος του oμίλου Telefónica, ανακοίνωσε η Intracom Telecom.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα βιομηχανικά πάρκα στην περιοχή των Ανατολικών Μίντλαντς της Βρετανίας. Το StreetNode δοκιμάστηκε πάνω στο ενεργό small cell δίκτυο του παρόχου, τόσο ως δισημειακή (Point-to-Point) όσο και ως πολυσημειακή (Point-to-MultiPoint) πλατφόρμα, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ευελιξία χάρη στη software defined λειτουργία που διαθέτει. Η Telefónica UK εξέτασε την ευκολία εγκατάστασης και την ικανότητα του συστήματος να υποστηρίζει την πραγματική κίνηση του δικτύου χρησιμοποιώντας την τελευταία γενιά συστημάτων small cells.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, «κατά τη διάρκεια των δοκιμών επιβεβαιώθηκε ότι η εγκατάσταση του StreetNode πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη εκπαίδευση των τεχνικών. Επίσης, η αυτόματη ευθυγράμμιση του συστήματος διευκόλυνε ακόμα περισσότερο την εγκατάστασή του η οποία υλοποιήθηκε αρκετά γρήγορα, ενώ η όλη διαδικασία παρακολουθείτο τοπικά με τη χρήση εφαρμογών σε smartphones με Android, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με το StreetNode μέσω Bluetooth».

«Hταν μια σημαντική ευκαιρία για εμάς να δοκιμάσουμε το σύστημά μας στο δίκτυο της Telefónica UK. Το StreetNode επιτρέπει στους παρόχους να υλοποιήσουν backhauling σε επίπεδο δρόμου με την επαναχρησιμοποίηση αδειοδοτημένων συχνοτήτων», σχολίασε ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom. «Συνδυάζοντας κορυφαία χαρακτηριστικά ποιότητας, παράλληλα με την έξυπνη αυτόματη ευθυγράμμιση της κεραίας, έχουμε αναπτύξει το πιο προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας σε επίπεδο δρόμου», πρόσθεσε.

Η διαχείριση του συστήματος πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από το κέντρο διαχείρισης δικτύου της Telefónica χρησιμοποιώντας τη λύση διαχείρισης δικτύου uni|MS της Intracom Telecom.

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS