ΑρχικήsecurityΟι διαδικτυακοί επενδυτές είναι συχνός στόχος των χάκερ

Οι διαδικτυακοί επενδυτές είναι συχνός στόχος των χάκερ

Οι επενδυτές οπουδήποτε και αν βρίσκονται μπορούν να ανταλλάσσουν μετοχές απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού ταυτοποιήσουν την ταυτότητα τους με τα μοναδικά βιομετρικά δεδομένα που βρίσκονται στα δακτυλικά τους αποτυπώματά ή στα πρόσωπα τους.

Ωστόσο, μια αυξανόμενη ομάδα καταγγελιών από τους καταναλωτές υποδηλώνει ότι οι διαδικτυακές συναλλαγές, οι οποίες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλείς από ό, τι θα περίμεναν οι επενδυτές. Το Bloomberg News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα την εμπειρία ορισμένων χρηστών στην εφαρμογή Robinhood Markets Inc., οι οποίοι λένε ότι τα χρήματά τους έχουν κλαπεί.

επενδυτές

Η Robinhood λέει ότι το ζήτημα δεν προήλθε από παραβίαση των συστημάτων του. Ωστόσο, η έλλειψη ενός αριθμού τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης άφησε τους πελάτες ευάλωτους αφού ένιωθαν ότι δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια καθώς τα χρήματά τους είχαν εξαφανιστεί, είπαν.

Οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας λένε ότι η άνοδος στο διαδικτυακό χρηματιστήριο έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ευκαιρία για τους χάκερ. Και ακόμη και οι πιο προσεκτικοί έμποροι μπορούν να πέσουν θύματα των ολοένα και πιο εξελιγμένων τακτικών των σημερινών ψηφιακών κλεφτών.

Ποια είναι τα νέα κόλπα;

Τα μηνύματα από φερόμενους πρίγκιπες της Νιγηρίας που γράφουν σχετικά με τις μη αποδεκτές επενδυτικές ευκαιρίες έχουν αντικατασταθεί από πιο αξιόπιστα email “phishing”, δήλωσε ο Jonathan Care, διευθυντής έρευνας που ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις απάτες στην Gartner.

Τέτοια μηνύματα ενδέχεται να χρησιμοποιούν προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από δημόσιους λογαριασμούς social media. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιούν τα λογότυπα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να φαίνονται επίσημα. Το αποτέλεσμα? Οι επενδυτές μπορεί να πέσουν θύματα των απατών και να δώσουν τις προσωπικές πληροφορίες σύνδεσης στους χάκερ.

Άλλες τακτικές γίνονται στο παρασκήνιο και καθιστούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα επικίνδυνη. Ορισμένοι χάκερ δημιουργούν δημόσια δίκτυα WiFi με ονόματα που φαίνονται αξιόπιστα τα οποία στην πραγματικότητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ενός συστήματος.

Το κακόβουλο software που είναι εγκατεστημένο σε ορισμένα μηχανήματα μπορεί να εντοπίσει πότε οι χρήστες συνδέονται σε οικονομικούς λογαριασμούς και ακόμη και αν πραγματοποιούν πρόσθετες συναλλαγές, δήλωσε ο Care.

Τι μπορούν να κάνουν;

Οι ψηφιακοί έμποροι πρέπει να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης, λένε οι ειδικοί και να αποφεύγουν τα άγνωστα δίκτυα WiFi. Πρέπει να είναι βέβαιοι ότι έχουν ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα email που λαμβάνουν και να μην πατάνε πάνω σε οποιοδήποτε link λαμβάνουν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS