ΑρχικήinetTwitter: Κατάργησε λογαριασμούς του Ιράν που προσπάθησαν να "διαταράξουν" το debate Trump-Biden

Twitter: Κατάργησε λογαριασμούς του Ιράν που προσπάθησαν να “διαταράξουν” το debate Trump-Biden

Το Twitter ανακοίνωσε χθες ότι κατάργησε πάνω από 130 λογαριασμούς Twitter που συνδέονται με το Ιράν, επειδή προσπάθησαν να “διαταράξουν” το πολιτικό debate της Τρίτης, στο οποίο συμμετείχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden, ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Το Twitter ανέφερε πως ενημερώθηκε για το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του Ιράν προσπάθησαν να διαταράξουν το debate Trump-Biden, από το FBI.

Ο τεχνολογικός κολοσσός επεσήμανε ότι εντόπισε έγκαιρα τους λογαριασμούς, τους κατάργησε από την πλατφόρμα του και στη συνέχεια κοινοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς σε “συναδέλφους”. Η εταιρεία διευκρίνισε επίσης ότι αυτοί οι λογαριασμοί είχαν χαμηλό engagement και δεν επηρέασαν το πολιτικό debate.

debate Trum-Biden

Επιπλέον το Twitter δήλωσε ότι σκοπεύει να δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τους καταργηθέντες λογαριασμούς και τα tweets τους στο Transparency portal’s section για επιχειρήσεις επιρροής.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι ανέμενε απόπειρα επιρροής του δημόσιου πολιτικού debate που αφορά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ καθώς πλησιάζει η 3η Νοεμβρίου. Τον Αύγουστο, το Twitter κατάργησε επίσης λογαριασμούς χρηστών για κοινοποίηση του μηνύματος ότι θα ψήφιζαν τον Donald Trump, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που η εταιρεία περιέγραψε ως “copypasta”.

Twitter λογαριασμοί Ιράν vs debate

Η εταιρεία επίσης χαρακτήρισε τα tweets που κοινοποιούσαν οι λογαριασμοί του Ιράν, “παραπλανητικά”, καθώς παρείχαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την ψηφοφορία και την εκλογική διαδικασία. Το Twitter χρησιμοποίησε αυτήν τη νέα δυνατότητα για να τοποθετήσει προειδοποιητικές ετικέτες σε πολλά tweets του Donald Trump όλο το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου.

Η κατάργηση λογαριασμών στην οποία προέβη τώρα το Twitter είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ο κολοσσός παρενέβη για να καταργήσει μια επιχείρηση επιρροής στην πλατφόρμα του, ύστερα από σχετική ειδοποίηση του FBI. Το Twitter έχει καταργήσει στο παρελθόν λογαριασμούς που συνδέονται με το PeaceData, ένα ειδησεογραφικό site που δημοσίευε παραπλανητικά άρθρα σχετικά με την παγκόσμια πολιτική. Σύμφωνα με το FBI, αυτή η επιχείρηση επιρροής συνδεόταν με τη Ρωσία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS