ΑρχικήinetΦυσικοί απέδειξαν ότι το ταξίδι στον χρόνο είναι μαθηματικά δυνατό

Φυσικοί απέδειξαν ότι το ταξίδι στον χρόνο είναι μαθηματικά δυνατό

Επιστήμονες στην Αυστραλία ισχυρίζονται ότι έχουν αποδείξει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι θεωρητικά δυνατό μετά την επίλυση ενός λογικού παράδοξου.

Οι φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Queensland χρησιμοποίησαν μαθηματικά μοντέλα για να συνδυάσουν τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Einstein με την κλασική δυναμική. Η σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο συστημάτων είναι πίσω από ένα διάσημο ελάττωμα με το ταξίδι στο χρόνο, γνωστό ως το παράδοξο του παππού (Grandfather paradox).

ταξίδι στο χρόνο

Η θεωρία του Einstein επιτρέπει τη δυνατότητα ενός ατόμου που χρησιμοποιεί ένα time loop για να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον παππού του. Το παράδοξο του παππού όμως περιγράφεται ως εξής: ο ταξιδιώτης του χρόνου πήγε πίσω στην χρονική περίοδο όπου ο παππούς δεν είχε παντρευτεί ακόμα και τον σκοτώνει. Ως αποτέλεσμα, ο ταξιδιώτης δε γεννήθηκε ποτέ. Αν δε γεννήθηκε ποτέ, τότε δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στο χρόνο και να σκοτώσει τον παππού του. Άρα ο ταξιδιώτης τελικά γεννήθηκε.

«Ως φυσικοί, θέλουμε να κατανοήσουμε τους πιο βασικούς νόμους του σύμπαντος και εδώ και χρόνια προβληματίζομαι για το πώς η επιστήμη της δυναμικής μπορεί να ταιριάζει με τις προβλέψεις του Einstein», δήλωσε ο Germain Tobar, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. «Είναι το ταξίδι στο χρόνο μαθηματικά δυνατό;»

Για τους υπολογισμούς τους, ο κ. Tobar και ο Δρ Costa χρησιμοποίησαν την πανδημία του COVID-19 ως μοντέλο για να εξετάσουν εάν θα μπορούσαν να συνυπάρχουν οι δύο θεωρίες.

Φαντάστηκαν έναν ταξιδιώτη στο χρόνο που προσπαθεί να επιστρέψει και να αποτρέψει την μόλυνση του ασθενή-μηδέν από τον Covid-19.

Η θεωρία του Einstein επιτρέπει τη δυνατότητα του ταξιδιού στο χρόνο, αλλά η επιστήμη της δυναμικής θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να παρεμβληθεί η θεμελιώδης αλληλουχία των γεγονότων.

Αυτό συμβαίνει επειδή εάν ο ταξιδιώτης του χρόνου τελικά καταφέρει να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, τότε θα εξαλείψει το αρχικό κίνητρο του ταξιδιού στο χρόνο.

«Στο παράδειγμα του ασθενούς μηδέν του COVID-19, μπορεί να προσπαθήσετε να σταματήσετε τη μη μόλυνση του ασθενούς, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα “πιάσετε τον ιό” και θα γίνετε εσείς ο ασθενής-μηδέν ή κάποιος άλλος», είπε ο κ. Tobar.

“Ανεξάρτητα από το τι κάνατε, τα εμφανή γεγονότα θα επαναβαθμονούνται γύρω σας. Αυτό θα σήμαινε ότι – ανεξάρτητα από τις ενέργειές σας – η πανδημία θα συνέβαινε, δίνοντας στον νεότερο εαυτό σας το κίνητρο να επιστρέψει και να το σταματήσει. Τα γεγονότα θα προσαρμόζονται πάντα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ασυνέπεια.”

«Το εύρος των μαθηματικών διαδικασιών που ανακαλύψαμε δείχνει ότι το ταξίδι στο χρόνο με ελεύθερη βούληση είναι λογικά δυνατό στο σύμπαν μας χωρίς κανένα παράδοξο» είπε ο φυσικός του Πανεπιστημίου του Queensland, Δρ Fabio Costa, ο οποίος επιβλέπει την έρευνα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS