ΑρχικήinetΗ Wirecard διατάχθηκε να επιστρέψει όλα τα χρήματα των πελατών της στην...

Η Wirecard διατάχθηκε να επιστρέψει όλα τα χρήματα των πελατών της στην Σιγκαπούρη

Η Wirecard έχει λάβει εντολή να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες πληρωμών της και να επιστρέφει όλα τα χρήματα των πελατών της στη Σιγκαπούρη. Η απόφαση έρχεται μήνες μετά την υποβολή για αφερεγγυότητα από τον γερμανό πωλητή πληρωμών μετά από ένα λογιστικό σκάνδαλο που έγινε.

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) είπε στους φορείς της Wirecard στην πολιτεία της πόλης να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες πληρωμών και να επιστρέψουν τα χρήματα των πελατών έως τις 14 Οκτωβρίου 2020.

Wirecard

Η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι παρακολουθεί την ικανότητα της Wirecard να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στη Σιγκαπούρη μετά την κατάθεση αφερεγγυότητας της γερμανικής εταιρείας, όπως η διατήρηση των κεφαλαίων των πελατών στις τράπεζες της Σιγκαπούρης.

Η διακοπή της υπηρεσίας θα επηρεάσει τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες σε τοπικούς εμπόρους που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες της Wirecard και τη χρήση προπληρωμένων καρτών που εκδόθηκαν από την Wirecard. Άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών όπως το PayNow και το SGQR παραμένουν διαθέσιμες, δήλωσε η MAS, προσθέτοντας ότι οι πελάτες της Wirecard που δεν έχουν επιλέξει ακόμη “εναλλακτικές ρυθμίσεις” πρέπει να το κάνουν γρήγορα.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, οι κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Wirecard στη Σιγκαπούρη περιελάμβαναν την επεξεργασία πληρωμών για εμπόρους και βοηθούσαν τις εταιρείες να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες. Σημείωσε ότι οι τοπικές οντότητες της Wirecard δεν έχουν λάβει άδεια από τη MAS. Αναφερόμενη στους κανονισμούς για τις υπηρεσίες πληρωμών της χώρας για το 2019, η MAS δήλωσε ότι η εξαίρεση θεσπίστηκε για να παρέχει μια περίοδο χάριτος – από έξι μήνες έως ένα έτος – για οντότητες που παρέχουν ορισμένες ρυθμιζόμενες υπηρεσίες πληρωμών για να υποβάλουν αίτηση για τη σχετική άδεια.

Τέτοιες οντότητες είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν τη ρυθμιζόμενη υπηρεσία πληρωμών χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος, ωστόσο, η MAS ενδέχεται να εκδώσει οδηγίες προς αυτές τις οντότητες. Από τις 28 Ιανουαρίου, ο νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών διέπει την παροχή υπηρεσιών πληρωμών στη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών «merchant acquisition», καθώς και υπηρεσιών που έχουν ήδη ρυθμιστεί από προηγούμενες νομοθεσίες, όπως υπηρεσίες αλλαγής χρημάτων και διασυνοριακής μεταφοράς χρημάτων.

Η Wirecard είχε εμπλακεί σε ένα λογιστικό σκάνδαλο στο οποίο έλειπαν 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της που φέρεται ότι είχε «φουσκώσει» τους λογαριασμούς της εταιρείας. Το ζήτημα τέθηκε από τον ελεγκτή EY, ο οποίος εντόπισε δύο τράπεζες στις Φιλιππίνες που φέρεται να κρατούσαν τα χρήματα, ωστόσο, αμφότερες αρνήθηκαν ότι η Wirecard ήταν ποτέ πελάτης τους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS