ΑρχικήsecurityΝέος νόμος στις Φιλιππίνες καταδικάζει τους hackers τραπεζών σε ισόβια κάθειρξη

Νέος νόμος στις Φιλιππίνες καταδικάζει τους hackers τραπεζών σε ισόβια κάθειρξη

Hackers τραπεζών: Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, έχει υπογράψει νόμο ο οποίος καταγγέλλει το hacking τραπεζικών συστημάτων ως μορφή οικονομικού σαμποτάζ, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και πρόστιμο που κυμαίνεται από 1 έως 5 εκατομμύρια.

Ο νόμος 11449 υπογράφηκε στις 28 Αυγούστου και θεωρεί ως οικονομικό σαμποτάζ το hacking του συστήματος μιας τράπεζας, την απόκτηση 50 ή περισσότερων καρτών πληρωμής και μια παράνομη πράξη που επηρεάζει 50 ή περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, κάρτες πληρωμής και χρεωστικές κάρτες.

Hackers

Η φυλάκιση 12 έως 20 ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον P500.000 θα επιβληθεί σε όποιον έχει στην κατοχή του 10 ή περισσότερες συσκευές παράνομης πρόσβασης και μπορεί να έχει πρόσβαση σε τουλάχιστον ένα λογαριασμό ή είχε κερδίσει χρήματα από τη παράνομη χρήση τέτοιων συσκευών.

Σε περίπτωση παραβάτη ο οποίος διαπιστώνεται ότι έχει στην κατοχή του 10 ή περισσότερες συσκευές παράνομης πρόσβασης ή παρόμοιες συσκευές και δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει πρόσβαση σε κάποιο λογαριασμό ή έχει κερδίσει χρήματα, η ποινή θα είναι έξι έως δώδεκα χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ύψους P300.000 ή το διπλάσιο του ισοδύναμου του συνολικού ποσού όλων των επηρεαζόμενων ή εκτεθειμένων τραπεζικών λογαριασμών.

Η παράνομη χρήση πιστωτικής κάρτας θα τιμωρείται με φυλάκιση τεσσάρων έως έξι ετών και πρόστιμο διπλάσιο από την αξία της κλεμμένης κάρτας.

Η χρηματική ποινή που ανέρχεται σε P800,000 και φυλάκιση από 12 έως 20 έτη θα επιβληθεί εναντίον εκείνων που παραβίασαν το άρθρο 9 της RA 8484 μετά από καταδίκη για άλλο αδίκημα στο ίδιο τμήμα ή προσπάθεια διάπραξης του ίδιου αδικήματος.

Ο νέος νόμος απαιτεί από τις τράπεζες, άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους εμπόρους συνεργατών να υποβάλλουν real-time reports σχετικά με περιστατικά απάτης στις συσκευές πρόσβασης στο National Bureau of Investigation (NBI) και στο Cybercrime Group of the Philippine National Police (PNP).

Η έκθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια περιγραφή σχετικά με τη διαπραχθείσα απάτη και τον εντοπισμό του δράστη, εάν είναι εφικτό.

Το νέο μέτρο ανέφερε επίσης ότι η έκθεση θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για το NBI ή την ομάδα PNP στην προσπάθεια καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από τους hackers.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS