ΑρχικήsecurityNCSC του UK: Μην απενεργοποιήσετε τα updates για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε...

NCSC του UK: Μην απενεργοποιήσετε τα updates για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Adobe Flash

Το National Cyber Security Centre (NCSC) του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε την Τετάρτη για τους κινδύνους και τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από τη μη κατάργηση του Adobe Flash Player και τη συνέχιση της χρήσης του λογισμικού μετά την ημερομηνία λήξης του (EoL) της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Τα προβληματικά σενάρια περιλαμβάνουν επιχειρήσεις και άλλα δίκτυα όπου οι εφαρμογές ιστού παλαιού τύπου και τα “desktop software” εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Flash για να εμφανίζουν περιεχόμενο πολυμέσων ή να υποστηρίζουν λειτουργίες όπως μεταφορτώσεις αρχείων, εξερευνητές αρχείων, οθόνες φόρτωσης και άλλα.

Adobe Flash

Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) φοβάται ότι ορισμένοι διαχειριστές συστημάτων – χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια του δικτύου τους – ενδέχεται να λάβουν την λανθασμένη απόφαση και να απενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς ενημέρωσης σε αυτές τις εφαρμογές ή τους browser στο Web, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές.

“Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν πρέπει να απενεργοποιήσετε τα updates των browser/πλατφορμών για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Adobe Flash Player μετά το 2020”, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

“Αντ ‘αυτού, σας ενθαρρύνουμε να συνεργαστείτε με τους προμηθευτές σας για να αφαιρέσετε τις εξαρτήσεις Flash. Όποιοι προμηθευτές είναι απρόθυμοι, ή ανίκανοι, να το κάνουν αυτό, πρέπει να θεωρηθούν επικίνδυνοι.”

Ορισμένοι πάροχοι λογισμικού όπως οι SAS, Citrix, Articulate και άλλοι έχουν ήδη κυκλοφορήσει ενημερώσεις και οδηγίες για να προετοιμαστούν για το τέλος υποστήριξης του Flash. Άλλοι μπορεί να μην έχουν, και οι διαχειριστές συστήματος μπορεί να χρειαστεί να παρέμβουν και να αφαιρέσουν το λογισμικό από τα δίκτυά τους και να βρουν μια εναλλακτική λύση.

Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που οι διαχειριστές πληροφορικής δεν μπορούν να πουν είναι ότι βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Η Adobe έδωσε στις εταιρείες τρία χρόνια για να προετοιμαστούν για το EOL του Flash, αφού το ανακοίνωσαν για πρώτη φορά το 2017.

Οι κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης όπως η Apple, η Google, η Microsoft και η Mozilla ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν επίσης να αφαιρέσουν το Flash από τα προϊόντα τους έως το τέλος του 2020 ή στα τέλη Ιανουαρίου 2021, καθιστώντας αδύνατη την αναπαραγωγή οποιουδήποτε περιεχομένου Flash στα προϊόντα τους.

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση της σελίδας Flash EOL, η ίδια η Adobe ζήτησε από τις εταιρείες να καταργήσουν το λογισμικό ακόμη και πριν από το τέλος του έτους, προγραμματίζοντας μέσα στην χρονιά να ζητήσουν από τους χρήστες να απεγκαταστήσουν το Flash.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS