ΑρχικήinetΟ CEO της εταιρείας πρόληψης κυβερνοαπατών NS8 συνελήφθη για απάτες

Ο CEO της εταιρείας πρόληψης κυβερνοαπατών NS8 συνελήφθη για απάτες

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρόληψης απατών στον κυβερνοχώρο NS8 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των επενδυτών της εταιρείας.

Ο Adam Rogas συνελήφθη στο Las Vegas της Nevada, δήλωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο 43χρονος είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της startup NS8, ενός οργανισμού που προωθεί μια πλατφόρμα που βασίζεται σε πληροφορίες για τον εντοπισμό απατών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, οι απάτες πραγματοποιόντουσαν εδώ και αρκετό καιρό.

NS8

Ο Rogas φέρεται να κατασκεύασε οικονομικά δεδομένα και δηλώσεις για να καταστήσει εμφανές ότι η εταιρεία δημιουργούσε σημαντικά έσοδα από τους πελάτες της. Καθώς ο πρώην CEO είχε πρόσβαση σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που χρησιμοποιείται για την κατάθεση πληρωμών πελατών, μπόρεσε να παραβιάσει τις τραπεζικές καταστάσεις προτού αποσταλούν στο χρηματοοικονομικό τμήμα της NS8 για επεξεργασία.

Ο Rogas πρόσθεσε “δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τόσο σε έσοδα πελατών όσο και σε τραπεζικά υπόλοιπα που δεν υπήρχαν”, λέει το DoJ, από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Εκτιμάται ότι μεταξύ του 40% και του 95% των περιουσιακών στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτές τις καταστάσεις ήταν πλαστά – όπως η συμπερίληψη περισσότερων από 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλασματικά έσοδα – και αυτές ήταν οι δόλιες δηλώσεις που εμφανίστηκαν στους επενδυτές.

Αντιμέτωποι με μια φαινομενικά υποσχόμενη startup που απολαμβάνει υψηλά επίπεδα εσόδων, οι επενδυτές δελεάστηκαν να προσφέρουν περίπου 123 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο προσφορών για ακίνητα. Μια επακόλουθη προσφορά διαγωνισμού εξασφάλισε ότι ο Rogas προσωπικά κέρδισε 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

“Κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων, ο Rogas παρείχε επίσης τα πλαστά τραπεζικά αρχεία που είχε δημιουργήσει σε ελεγκτές που διεξήγαγαν τις δέουσες ενέργειες εκ μέρους των δυνητικών επενδυτών”, αναφέρουν οι εισαγγελείς.

Μια έρευνα από το FBI οδήγησε στη σύλληψη του πρώην CEO. Ο Rogas κατηγορείται τώρα για απάτη σε χρεόγραφα, απάτη στην προσφορά και πώληση κινητών αξιών, καθώς και ότι εξαπάτησε το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Οι κατηγορίες αυτές ενδέχεται να τον οδηγήσουν στην φυλακή για 20 χρόνια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS