ΑρχικήinetAndy Jassy Amazon: Ποιος είναι ο νέος CEO που διαδέχεται τον Bezos;

Andy Jassy Amazon: Ποιος είναι ο νέος CEO που διαδέχεται τον Bezos;

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, αποχώρησε στις 5 Ιουλίου από τη θέση του CEO της εταιρείας, παραμένοντας ωστόσο εκτελεστικός πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Στο τιμόνι της Amazon βρίσκεται πλέον ο 53χρονος Andy Jassy. Αυτή η μετάβαση σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τον άντρα που ξεκίνησε την Amazon σε ένα γκαράζ το 1994 και με την πάροδο των ετών την εξέλιξε σε τεχνολογικό γίγαντα. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά την πορεία του Jassy στην Amazon.

Ο Andy Jassy προσλήφθηκε από την Amazon το 1997, με τους συναδέλφους και τους υφισταμένους του να τον χαρακτηρίζουν ως διακριτικό και εύκολο στην επικοινωνία, όπως αναφέρει το Bloomberg. Λίγα χρόνια μετά την ένταξή του στην εταιρεία, μετά την αποφοίτησή του από το Harvard Business School, ο Jassy παραλίγο να απολυθεί, αλλά ο Bezos τον κράτησε στην εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Jeff Bezos Amazon: Αποχωρεί σήμερα από τη θέση του CEO, αλλά θα εξακολουθεί να έχει επιρροή στην εταιρεία

Amazon
Amazon

Στην αρχή της καριέρας του, ήταν ο πρώτος τεχνικός σύμβουλος του Bezos. Ο Andy Jassy δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τη διαδοχή του Jeff Bezos. Ο 53χρονος απόφοιτος του Harvard βρισκόταν ήδη από το 2016 ένα βήμα πριν τον θρόνο. Από τότε μέχρι σήμερα, η Amazon δεν είχε έναν αλλά τρεις CEOs: Τον Jeff Bezos, σε θέση γενικού CEO, τον Jeff Wilke, ως CEO του Global Consumption (e-commerce, λιανικές πωλήσεις) και τον Andy Jassy ως επικεφαλής των Amazon Web Services. Αρχικά, μάλιστα, τις περισσότερες πιθανότητες για τη διαδοχή φαινόταν να τις είχε ο Wilke. Παρόλα αυτά, ο Wike ανακοίνωσε πέρυσι την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Jassy, ο οποίος παίρνει τα ηνία του γίγαντα του e-commerce; Πέρα από το γεγονός ότι υπήρξε το δεξί χέρι και ο go-to man του Bezos για αρκετά χρόνια, ήταν εκείνος που ουσιαστικά δημιούργησε την Amazon Web Services το 2003 από το τίποτα. Τότε είχε απλά 57 υπαλλήλους, ενώ σήμερα η εταιρεία που καταπιάνεται με υπηρεσίες cloud computing κατέχει το 45% της αγοράς.

Andy Jassy, Jeff Bezos
Andy Jassy, Jeff Bezos

Δείτε ακόμη: Amazon: Γιατί γονείς παιδιών με το όνομα “Alexa” τα βάζουν με την εταιρεία;

Ο νέος CEO της Amazon θα λάβει μετοχές συνολικού ύψους άνω των 214 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, στον Jassy θα δοθούν 61.000 μετοχές.

Πρόταση: Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο Bezos δεν εξαφανίζεται τελείως από την Amazon. Θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και θα συμμετέχει στις νέες εξελίξεις και τα έργα της εταιρείας. Ωστόσο, τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στις φιλανθρωπικές του δράσεις ή σε άλλες επιχειρήσεις, όπως η διαστημική εταιρεία “Blue Origin”.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS