ΑρχικήyoutubeBlue Origin: Θα αρχίσει να πουλά εισιτήρια για ταξίδι με το New...

Blue Origin: Θα αρχίσει να πουλά εισιτήρια για ταξίδι με το New Shepard

Η Blue Origin, η αεροδιαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, είναι πολύ κοντά στο να προσφέρει μια φοβερή εμπειρία σε όσους θέλουν να κάνουν μια σύντομη βόλτα στο διάστημα με το sub-orbital όχημα εκτόξευσης New Shepard. Ο πύραυλος, που έχει σχεδιαστεί για διάφορες επιστημονικές αποστολές αλλά και για διαστημικό τουρισμό, έχει εξεταστεί και έχουν γίνει πολλές δοκιμές. Τώρα, όμως, το όνειρο για ένα ταξίδι στο διάστημα φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, αφού η Blue Origin αποκάλυψε ότι θα αρχίσει να πουλά σύντομα τα πρώτα εισιτήρια. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στις 5 Μάϊου.

Δείτε επίσης: SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Blue Origin εισιτήρια
Blue Origin: Θα αρχίσει να πουλά εισιτήρια για ταξίδι με το New Shepard

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την τιμή των εισιτηρίων και την ημερομηνία του ταξιδιού, δεν έχουν δοθεί. Η Blue Origin βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμών και ανάπτυξης του New Shepard εδώ και μερικά χρόνια. Στόχος είναι να μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια οι άνθρωποι. Στις πιο πρόσφατες αποστολές του πυραύλου, η εταιρεία επικεντρώθηκε ουσιαστικά στον έλεγχο κάποιων τελευταίων στοιχείων. Ελέγχθηκαν οι δυνατότητες επικοινωνίας καθώς και το πόσο άνετες είναι οι καμπίνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Origin, Bob Smith, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το κόστος των πτήσεων, αλλά είπε ότι θα είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Είναι αναμενόμενο ότι η τιμή του εισιτηρίου για ένα τέτοιο ταξίδι θα είναι εξαιρετικά υψηλή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μικρό ταξίδι στο διάστημα.

New Shepard Jeff Bezos
Blue Origin: Θα αρχίσει να πουλά εισιτήρια για ταξίδι με το New Shepard

Το 11λεπτο διαστημικό tour με το New Shepard θα ξεκινήσει από την έρημο του Δυτικού Τέξας και θα επιτρέψει στους επιβάτες να πάρουν μια ιδέα από το διάστημα, φτάνοντας σε υψόμετρο πάνω από 340.000 πόδια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο χώρος στον οποίο θα βρίσκονται οι διαστημικοί τουρίστες, διαθέτει παράθυρα, που θα τους επιτρέπουν να έχουν πλήρη εικόνα του εξωτερικού χώρου. Οι επιβάτες θα παραμείνουν σε μηδενική βαρύτητα για αρκετά λεπτά πριν επιστρέψουν στη Γη. Το New Shepard έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έξι άτομα.

Δείτε επίσης: Google Earth Timelapse: Δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Η Blue Origin, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos το 2000, έχει θέσει ως στόχο να κάνει την πρόσβαση στο διάστημα πιο οικονομική και αξιόπιστη χρησιμοποιώντας πυραύλους που μπορούν να αξιοποιηθούν ξανά και ξανά.

Δείτε επίσης: Elon Musk και Jeff Bezos «συγκρούονται» για τις τροχιές των δορυφόρων!

Βασικός ανταγωνιστής της Blue Origin είναι η SpaceX του Elon Musk, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιους στόχους.

Πηγές: Techcrunch, Βusiness Ιnsider

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS