ΑρχικήsecurityΗ QNAP προειδοποιεί για επιθέσεις AgeLocker ransomware σε συσκευές NAS

Η QNAP προειδοποιεί για επιθέσεις AgeLocker ransomware σε συσκευές NAS

Οι πελάτες της QNAP παροτρύνονται για άλλη μια φορά να ασφαλίσουν τις συσκευές Network Attached Storage (NAS) για να μην πέσουν θύματα των επιθέσεων Agelocker ransomware που στοχεύουν τα δεδομένα τους.

QNAP NAS ransomware

Δείτε επίσης: Η συμμορία του Babuk ransomware σταματά την «επιχείρησή» της!

Σε ένα security advisory που δημοσιεύτηκε σήμερα, η εταιρεία αναφέρει ότι η ομάδα ασφαλείας της ανακάλυψε δείγματα του ransomware AgeLocker στην «αγορά», το οποίο έχει «την δυνατότητα να επηρεάσει τις συσκευές QNAP NAS».

“Για να ασφαλίσετε τη συσκευή σας, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ενημερώνετε τακτικά το QTS ή τον QuTS hero και όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους, ώστε να επωφεληθείτε από τις επιδιορθώσεις των ευπαθειών”, δήλωσε η QNAP. “Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση υποστήριξης προϊόντος για να δείτε τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες ενημερώσεις στο μοντέλο NAS.”

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Το REvil ransomware στόχευσε το δικαστικό σύστημα του Rio Grande do Sul

Οι πελάτες προειδοποιούνται επίσης να μην εκθέσουν τις NAS συσκευές τους στο διαδίκτυο, καθώς αυτό θα επέτρεπε στους πιθανούς εισβολείς να τις βρουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Ένας εκπρόσωπος της QNAP PSIRT δήλωσε στο BleepingComputer ότι οι συσκευές NAS που παραβιάστηκαν πρόσφατα από το ransomware AgeLocker χρησιμοποιούσαν μη ενημερωμένο firmware.

“Επομένως, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους χρήστες να ενημερώσουν το firmware και τις εφαρμογές στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διατηρήσουν τις συσκευές ασφαλείς από επιθέσεις”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης: Ransomware επίθεση έπληξε την Banca di Credito Cooperativo (BCC)!

Το ransomware AgeLocker εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 και, από τότε, έχει στοχεύσει συσκευές QNAP NAS σε όλο τον κόσμο – συγκεκριμένα σε μια καμπάνια που έτρεξε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS