ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση έπληξε την Banca di Credito Cooperativo (BCC)!

Ransomware επίθεση έπληξε την Banca di Credito Cooperativo (BCC)!

Η Banca di Credito Cooperativo (BCC) – μία από τις μεγαλύτερες ιταλικές συνεταιριστικές τράπεζες – υπέστη ransomware επίθεση που φέρεται να διεξήχθη από μία από τις πιο επιθετικές συμμορίες, αυτή του DarkSide. Η επίθεση «παρέλυσε» τις λειτουργίες σε 188 branches, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους πελάτες της τράπεζας, όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”. Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης φωτογραφία με ένα σημείωμα λύτρων που άφησαν οι χάκερς στους υπολογιστές της τράπεζας, στο οποίο έλεγαν ότι είναι η συμμορία του DarkSide ransomware.

Η Banca di Credito Cooperativo (BCC) επιχείρησε να υποβαθμίσει το συμβάν, αναφέροντας ότι η βασική αιτία του προβλήματος σχετίζεται με τεχνικά ζητήματα στα συστήματα επικοινωνίας. Η δήλωση που δημοσιεύθηκε από την τράπεζα, καλεί τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν τα ATM ή την υπηρεσία “Home Banking” που, σύμφωνα με την τράπεζα, δεν επηρεάστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Το DarkSide Ransomware στόχευσε αμερικανική εταιρεία ακινήτων

Banca di Credito Cooperativo (BCC)
Ransomware επίθεση έπληξε την Banca di Credito Cooperativo (BCC)!

Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι τα τεχνικά προβλήματα που επιβραδύνουν τις κανονικές λειτουργίες, επιλύονται και θα αποκατασταθούν σταδιακά από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, το αργότερο. Επιπλέον, η τράπεζα επεσήμανε στους πελάτες της ότι τα ATM λειτουργούν κανονικά και ότι το Home Banking μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας από υπολογιστή ή smartphone.

Δείτε ακόμη: DarkSide: Νέο ransomware κερδίζει εκατομμύρια δολάρια

Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανέφερε στη σχετική της δήλωση τα ακόλουθα: «Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι οι υπηρεσίες, αν και με επιβράδυνση των λειτουργιών λόγω προβλημάτων γραμμής, είναι ανοιχτές στο κοινό. Λάβετε υπόψη ότι τα ATM λειτουργούν κανονικά και ότι το Home Banking μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας από υπολογιστή ή smartphone, μέσω των οποίων είναι δυνατή η εκτέλεση όλων των λειτουργιών.»

Ransomware επίθεση
Ransomware επίθεση έπληξε την Banca di Credito Cooperativo (BCC)!

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Banca di Credito Cooperativo (BCC) προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως όλες τις λειτουργίες έως τις 3 Μαΐου.

Πρόταση: Coveware: Τα λύτρα που πληρώνουν τα θύματα των επιθέσεων ransomware έχουν αυξηθεί

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής η Banca di Credito Cooperativo (BCC) δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των θυμάτων της συμμορίας του DarkSide ransomware που δημοσιεύεται στο site που διαχειρίζονται οι χάκερς και διαρρέουν τα δεδομένα που κλέβουν από τις εκάστοτε επιθέσεις τους. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Πηγή πληροφοριών: securityaffairs.co

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS