ΑρχικήsecurityCOVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Η πανδημία του COVID-19 και η απομακρυσμένη εργασία (WFH) έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η BAE Systems Applied Intelligence κυκλοφόρησε την έκθεση “COVID Crime Index 2021”, η οποία εξέτασε πώς το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας επηρεάζει τον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να έχει εκτεταμένο αντίκτυπο, η ταχεία μετάβαση σε μοντέλα WFH (Work From Home) – σε ορισμένες περιοχές – χαλαρώνει, αλλά πολλοί οργανισμοί επιλέγουν είτε να συνεχίσουν να επιτρέπουν στο προσωπικό τους να εργάζεται απομακρυσμένα, είτε υιοθετούν υβριδικές πρακτικές εργασίας. Για παράδειγμα, η HSBC και η JP Morgan θα επιτρέψουν σε χιλιάδες υπαλλήλους τους να δουλεύουν στο σπίτι τους για το άμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: COVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

COVID-19 WFH
COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Υπάρχουν επιπτώσεις στις τάσεις του WFH όσον αφορά την ικανοποίηση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 31% των εργαζομένων πιστεύουν ότι εργάζονται καλύτερα από το σπίτι, αλλά η απόσπαση της προσοχής, η ζωή στο σπίτι και οι υπάρχουσες δεσμεύσεις, αναφέρθηκαν ως ζητήματα που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της εργασίας.

Η ασφάλεια έχει επίσης αποδειχθεί πρόκληση κατά την απομακρυσμένη εργασία. Σύμφωνα με την έκθεση της BAE Systems, το 74% των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν βιώσει αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων από την έναρξη της πανδημίας, ενώ η εγκληματική δραστηριότητα που εντοπίστηκε από χρηματοπιστωτικές οντότητες έχει αυξηθεί κατά 29%.

Δείτε ακόμη: Work From Home: Tips για να οργανώσετε σωστά το γραφείο σας

Η έκθεση βασίζεται σε δύο έρευνες που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2021 σε 902 οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στην αγορά των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αυξημένες απειλές που εντοπίστηκαν από ομάδες IT είναι οι ακόλουθες:

  • Αύξηση των botnet επιθέσεων: 35%
  • Αύξηση των ransomware επιθέσεων: 35%
  • Αύξηση των phishing επιθέσεων: 35%
  • Mobile malware: 32%
  • Malware που σχετίζεται με τον COVID-19: 30%
  • Εσωτερικές απειλές: 29%
αύξηση κυβερνοεπιθέσεων σε τράπεζες - ασφαλιστικές εταιρείες
COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι το 42% των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών πιστεύουν ότι το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας έχει καταστήσει τους οργανισμούς τους «λιγότερο ασφαλείς», ενώ το 44% ανέφερε ότι τα απομακρυσμένα μοντέλα έχουν οδηγήσει σε προβλήματα ορατότητας σε υπάρχοντα δίκτυα.

Πρόταση: Απομακρυσμένη εργασία: Οι περισσότεροι δεν αναφέρουν τεχνικά προβλήματα στην ομάδα IT της εταιρείας τους

Η πανδημία έχει ωθήσει πολλές εταιρείες να μειώσουν το κόστος όποτε μπορούν και όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια, τα anti-fraud και τα cybersecurity budgets μειώθηκαν κατά 26% – οδηγώντας το 37% των οργανισμών να πιστεύουν ότι οι πελάτες τους διατρέχουν τώρα μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύματα κυβερνοεγκλήματος και απάτης.

COVID-19 WFH - αύξηση κυβερνοεπιθέσεων σε τράπεζες - ασφαλιστικές εταιρείες
COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι αυξάνονται οι οικονομικές απώλειες. Σύμφωνα με την έκθεση, το 56% των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ έχουν υποστεί τόσο μεγάλες απώλειες, με το μέσο κόστος της διαδικτυακής εγκληματικής δραστηριότητας να φτάνει τα 720.000 $ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε μια άλλη έρευνα, η BAE Systems επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στους καταναλωτές στο επίπεδο της κυβερνοασφάλειας. Το 2020, το 28% δήλωσε ότι έλαβε τουλάχιστον ένα phishing email με θέμα τον COVID- 19, το 22% έλαβε απάτες μέσω SMS και, συνολικά, τουλάχιστον το ένα πέμπτο των καταναλωτών έχει στοχευτεί κατά τη διάρκεια του 2020 – 2021.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS