ΑρχικήsecurityΤο DarkSide Ransomware στόχευσε αμερικανική εταιρεία ακινήτων

Το DarkSide Ransomware στόχευσε αμερικανική εταιρεία ακινήτων

εταιρεία ακινήτων

Η εταιρεία κατασκευής και ανάπτυξης ακινήτων της Βόρειας Αμερικής, Brookfield Residential, είναι ένα από τα πρώτα θύματα του νέου DarkSide Ransomware.

Η Brookfield Residential είναι μια μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ και Καναδά με 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

DarkSide Ransomware

Η Brookfield Residential ανήκει στην Brookfield Asset Management, μια καναδική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Τα παρόμοια ονόματα έχουν οδηγήσει σε κάποια σύγχυση σε σχέση με το ποια ήταν η οντότητα που δέχθηκε την επίθεση από το DarkSide ransomware.

Η Brookfield Residential είναι ένα από τα πρώτα θύματα του DarkSide ransomware

Το DarkSide είναι μια νέα ransomware επιχείρηση που στοχεύει εταιρικά δίκτυα και άρχισε να λειτουργεί γύρω στις 10 Αυγούστου 2020.

Το DarkSide παραβιάζει ένα δίκτυο και εξαπλώνεται πλευρικά μεταξύ των διάφορων συσκευών, κλέβοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα.

Μόλις αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν Windows domain controller, οι hackers αναπτύσσουν το ransomware σε όλο το δίκτυο.

Το DarkSide, όπως και άλλες ransomware συμμορίες, διαθέτει ένα site διαρροής. Αφού λήξει το χρονικό διάστημα που έχουν ορίσει οι hackers, αρχίζει η έκθεση των κλεμμένων δεδομένων στο site.

Όταν οι hackers πρόσθεσαν την εταιρεία ακινήτων στο site διαρροής τους, ανέφεραν το θύμα τους ως Brookfield Asset Management (brookfield.com).

Λόγω της ομοιότητας των ονομάτων, το DarkSide ransomware ανέφερε λάθος εταιρεία. Το πραγματικό θύμα είναι η Brookfield Residential.

“Εντοπίσαμε πρόσφατα ένα περιστατικό ασφάλειας, το οποίο περιελάμβανε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα περιορισμένο υποσύνολο αρχείων. Ενημερώσαμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές, διορθώσαμε τα επηρεαζόμενα συστήματα και εφαρμόσαμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας”, δήλωσε η Brookfield Residential.

Η Brookfield Residential είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία με διαφορετικό δίκτυο από την Brookfield Asset Management, η οποία δεν επηρεάστηκε.

Η εταιρεία ακινήτων έχει αρχίσει ήδη να επικοινωνεί με όλα τα άτομα που επηρεάστηκαν από αυτήν την παραβίαση δεδομένων. Αυτή τη στιγμή, πιστεύεται ότι έχουν επηρεαστεί μόνο οι υπάλληλοι.

Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα ζήτησε η ransomware συμμορία DarkSide από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, αλλά προηγούμενα θύματα των οποίων τα δεδομένα είχαν επίσης κλαπεί, είπαν ότι τους ζητήθηκαν έως και 2 εκατομμύρια δολάρια.

Δεδομένου ότι τα κλεμμένα δεδομένα της Brookfield Residential ανέβηκαν στο site διαρροής του DarkSide, τα λύτρα μάλλον δεν πληρώθηκαν.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS