ΑρχικήyoutubeNASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

Η SpaceX εκτόξευσε σήμερα το πρωί τη δεύτερη επιχειρησιακή αποστολή εμπορικού πληρώματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για τη NASA. Το πλήρωμα της πτήσης αποτελείται από τέσσερις αστροναύτεςδύο από τη NASA, έναν από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) και έναν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τέσσερις αστροναύτες θα επιτελέσουν μία σειρά έργων. Συγκεκριμένα, θα διεξάγουν επιστημονικά πειράματα, ενώ παράλληλα θα συντηρήσουν και θα αναβαθμίσουν την τροχιακή πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: NASA: Επιλέγει τη SpaceX για την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη

Αυτή είναι η δεύτερη αποστολή εμπορικού πληρώματος από την SpaceX, η οποία πιστοποίησε επίσημα το διαστημικό σκάφος Dragon και τον πύραυλο Falcon 9 για επανδρωμένη πτήση πέρυσι. Στη συνέχεια, η NASA έστειλε τέσσερις αστροναύτες χρησιμοποιώντας το πιστοποιημένο σύστημα προσεδάφισης ανθρώπου (HLS) της SpaceX τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Έτσι, η SpaceX του Elon Musk έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που μετέφερε ανθρώπους στον ISS, με το πρώτο αμερικανικό όχημα μετά την αποχώρηση του Space Shuttle το 2011. Από το τέλος αυτού του προγράμματος, η NASA εστίασε στην αγορά κινητήρων ρωσικών πυραύλων Soyuz για να συνεχίσει την αποστολή της στον ISS.

NASA- SpaceX Crew-2 -ISS
NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

Υπάρχει ήδη ένα SpaceX Crew Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – το Crew-1 – που εκτοξεύτηκε πέρυσι και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο λιμάνι του σταθμού νωρίτερα αυτό το μήνα, ως μέρος της προετοιμασίας για την άφιξη του Crew-2. Η κάψουλα Crew-1 Dragon είναι έτοιμη να επιστρέψει στη Γη με αστροναύτες στις 28 Απριλίου.

Δείτε ακόμη: Η NASA εκπλήσσει και πάλι με τη δημιουργία οξυγόνου στον Άρη

NASA - SpaceX Crew-2 -ISS
NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

Μια σημαντική αλλαγή σε αυτή τη νέα εκτόξευση είναι η χρήση ενός δοκιμασμένου πυραύλου Falcon 9. Η SpaceX έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν νέους ενισχυτές απευθείας από το εργοστάσιο για τις επανδρωμένες πτήσεις της.

Οι αστροναύτες που αποτελούν το πλήρωμα της σημερινής πτήσης είναι ο Shane Kimbrough και η Megan McArthur από τη NASA, ο Akihiko Hoshide από την JAXA και ο Thomas Pesquet από τον ESA.

NASA-ISS-SpaceX Crew-2
NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

Πρόταση: Ιστορική στιγμή: Το ελικόπτερο της NASA πέταξε για πρώτη φορά στον Άρη

Η εκτόξευση του Crew-2 πραγματοποιήθηκε με 24ωρη καθυστέρηση, λόγω δυσχερών καιρικών συνθηκών κατά μήκος της διαδρομής πτήσης του πυραύλου, αποτελώντας την ενδέκατη εκτόξευση φέτος για την SpaceX και την τρίτη αποστολή της εταιρείας συνολικά ως μέρος του Προγράμματος Εμπορικών Πρακτικών της NASA.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS