ΑρχικήyoutubeSpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Το 2023, απλοί πολίτες θα είναι σε θέση να κάνουν ένα ταξίδι κα να πετάξουν γύρω από το φεγγάρι και αυτό χάρη στην SpaceX και τον Ιάπωνα επιχειρηματία Yusaku Maezawa, που χρηματοδοτεί την αποστολή DearMoon.

Η αποστολή αυτή έχει ως στόχο να μεταφέρει μια ομάδα οκτώ ανθρώπων στο φεγγάρι και γύρω από αυτό με το Starship της SpaceX, που βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη. Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι θα διαρκέσει 6 ημέρες.

ταξίδι φεγγάρι
SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Το project DearMoon ανακοινώθηκε πρώτη φορά από τον Maezawa και τον CEO της SpaceX Elon Musk το 2018. Αρχικά, οι δύο άνδρες είχαν πει ότι θα προσκαλούσαν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Τα κριτήρια για τους “καλλιτέχνες” δεν καθορίστηκαν ποτέ με σαφήνεια, αλλά κυκλοφόρησε ένα νέο διαφημιστικό βίντεο για την αποστολή DearMoon, στο οποίο ο Maezawa ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε ο καθένας να συμμετάσχει.

Άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως κάθε άτομο που κάνει κάτι δημιουργικό, θα μπορούσε να ονομαστεί καλλιτέχνης“, λέει στο βίντεο.

Αναφέρει, ωστόσο, “δύο βασικά κριτήρια” για τους επιβάτες, τα οποία είναι αρκετά ευέλικτα.

  • Όποια και αν είναι η δραστηριότητα σας, πηγαίνοντας στο διάστημα, ελπίζω ότι θα αποκτήσετε νέες εμπειρίες και ιδέες, για να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους και γενικά την κοινωνία με κάποιο τρόπο“.
  • Πρέπει να είσαι πρόθυμος και ικανός να υποστηρίξεις άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες“.
Musk
SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας είπε, ακόμα, ότι στην πρώτη πτήση γύρω από το φεγγάρι θα επιβιβαστούν συνολικά 10 έως 12 άτομα. Λέγεται μάλιστα ότι είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια “matchmaking” τηλεοπτική εκπομπή για να βρει μια κοπέλα που θα μπορούσε να πάρει μαζί του στην αποστολή στο φεγγάρι, αλλά ακύρωσε το project λίγο μετά την ανακοίνωσή του.

Ο Musk εμφανίζεται, επίσης, στο διαφημιστικό βίντεο και λέει ότι αυτή η αποστολή θα πάει τους ανθρώπους “πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο που έχει βγει από τον πλανήτη Γη, καθώς θα πετάξει πέρα ​​από το φεγγάρι, θα βγει γύρω από αυτό και μετά θα επιστρέψει στη Γη.

Ο Elon Musk λέει ότι είναι “πολύ σίγουρος” ότι το Starship θα έχει φτάσει σε τροχιά “πολλές πολλές φορές” πριν από το 2023 και ότι θα είναι “αρκετά ασφαλές για τη μεταφορά ανθρώπων” τη στιγμή που πρόκειται να ξεκινήσει η αποστολή. Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX αρέσκεται σε τέτοιες μεγάλες δηλώσεις. Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχει κάνει και στο παρελθόν, ωστόσο οι δοκιμαστικές απογειώσεις και προσγειώσεις πρωτοτύπων Starship δεν είναι ακόμα επιτυχημένες. Το επόμενο πρωτότυπο έχει προγραμματιστεί να πετάξει και να προσγειωθεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να φτάσει στο φεγγάρι και να γυρίσει πίσω με επιτυχία.

SpaceX DearMoon
SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Η διαδικασία επιλογής των επιβατών για το μοναδικό ταξίδι στο φεγγάρι, δεν έχει ακόμη καθοριστεί με σαφήνεια, αλλά σύμφωνα με το site, η επιλογή πληρώματος θα γίνει έως τον Ιούλιο του 2021. Μπορείτε να κάνετε από τώρα μια προ-εγγραφή και θα μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία επιλογής κάποια στιγμή μετά τις 15 Μαρτίου 2021.

Μια άλλη αποστολή της SpaceX σχεδιάζει, επίσης, να στείλει πολίτες στο διάστημα πολύ σύντομα. Η αποστολή αυτή είναι γνωστή ως Inspiration4 και χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Jared Isaacman.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS