ΑρχικήyoutubeGoogle Earth Timelapse: Δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Google Earth Timelapse: Δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Οι χρήστες του Google Earth μπορούν πλέον να δουν το θεαματικό αλλά κυρίως ανησυχητικό αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής κατά τις τελευταίες τέσσερις περίπου δεκαετίες. Η τελευταία προσθήκη του Google Earth είναι ένα χαρακτηριστικό με το όνομα Timelapse, το οποίο δείχνει πώς έχει αλλάξει η Γη τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Google Earth Timelapse
Google Earth: Το Timelapse feature δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Το εργαλείο παίρνει τις στατικές εικόνες της πλατφόρμας και τις μετατρέπει σε μια φοβερή 4D εμπειρία, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κλικ σε timelapses που δείχνουν το λιώσιμο των πάγων, τους υποχωρούντες παγετώνες, την τεράστια αστική ανάπτυξη, τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στη γεωργία κ.ά.

Δείτε επίσης: Google Earth: Είναι πλέον διαθέσιμο σε Firefox, Edge και Opera browsers

Το Timelapse αξιοποιεί 24 εκατομμύρια φωτογραφίες από δορυφόρους, που τραβήχτηκαν από το 1984 έως το 2020. Η διαδικασία συγκέντρωσης των φωτογραφιών και χρήσης τους γι’ αυτό το εργαλείο χρειάστηκε δύο εκατομμύρια ώρες επεξεργασίας σε χιλιάδες μηχανήματα. Γι’ αυτό το έργο, η Google συνεργάστηκε με τη NASA, με το Κέντρο Γεωλογικής Έρευνας των Ηνωμένων Πολιτειών, το πρόγραμμα Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους δορυφόρους Sentinel, και το CREATE Lab του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.

κλιματικής αλλαγής
Google Earth: Το Timelapse feature δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Για να εξερευνήσουν το Timelapse στο Google Earth, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν οποιαδήποτε τοποθεσία στη γραμμή αναζήτησης. Η Google είπε ότι αφαίρεσε στοιχεία όπως σύννεφα και σκιές από τις εικόνες και υπολόγισε ένα εικονοστοιχείο για κάθε τοποθεσία στη Γη, για κάθε χρόνο από το 1984. Στη συνέχεια, έγινε σύνδεση των εικονοστοιχείων για τη δημιουργία ενός timelapse video.

Δείτε επίσης: Η Google διευκολύνει την επιστροφή στο πλαίσιο αναζήτησης

Πληκτρολογώντας την τοποθεσία που θέλουν, οι χρήστες μπορούν να δουν όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί σε αυτό το μέρος από το 1984 έως το 2020.

Google Earth: Το Timelapse feature δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Η εταιρεία πιστεύει ότι το οπτικό υλικό μπορεί να φέρει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς είναι σημαντικό να έχουμε εικόνα της κατάστασης.

Δείτε επίσης: Bill Gates: Οι επόμενες απειλές είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία

Η Google προσφέρει, επίσης, διάφορες ξεναγήσεις μέσω του Voyager, μιας πλατφόρμας αφήγησης, η οποία θα εξηγεί μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που φαίνονται στις εικόνες.

Η εταιρεία ελπίζει ότι κυβερνήσεις, ερευνητές, δημοσιογράφοι, δάσκαλοι και άλλοι άνθρωποι θα αναλύσουν τις εικόνες και θα μοιραστούν τα ευρήματά τους.

Προσκαλούμε οποιονδήποτε να πάρει το Timelapse στα χέρια του και να το μοιραστεί με άλλους“, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. “Το Timelapse στο Google Earth έχει ως στόχο να αξιολογήσει την υγεία και την ευημερία του μοναδικού μας σπιτιού και είναι ένα εργαλείο που μπορεί να εκπαιδεύσει και να προωθήσει δράσεις“.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS