ΑρχικήHow ToMac: Πώς να τραβήξετε ένα screenshot χωρίς πληκτρολόγιο

Mac: Πώς να τραβήξετε ένα screenshot χωρίς πληκτρολόγιο

Εάν πρέπει να τραβήξετε ένα screenshot στον Mac σας, αλλά δεν έχετε πληκτρολόγιο ή απλώς προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι, δείτε τι θα πρέπει να κάνετε.

Εάν θέλετε να τραβήξετε ένα screenshot στον Mac χωρίς να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας, θα πρέπει πρώτα να εστιάσετε στο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στο Dock.

mac screenshot

Στη γραμμή μενού Finder στο επάνω μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο “Go” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Applications” από τη λίστα.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το κρυφό αρχείο καταγραφής λήψεων στον Mac σας

Όταν ανοίξει ο φάκελος “Applications”, κάντε διπλό κλικ στο φάκελο “Utilities”.

mac screenshot

Στο φάκελο “Utilities”, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής “Screenshot” για να το ανοίξετε.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή Screenshot, θα δείτε μια μικρή γραμμή εργαλείων να εμφανίζεται κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη γραμμή εργαλείων, μπορείτε να διαμορφώσετε την εφαρμογή Screenshot για να τραβήξετε μια φωτογραφία ολόκληρης της οθόνης, του επιλεγμένου παραθύρου ή ενός επιλεγμένου τμήματος της οθόνης. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μενού “Options” και να ορίσετε ένα χρονόμετρο, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων. Μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε από αυτές τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας – δεν απαιτείται πληκτρολόγιο.

Δείτε επίσης: Mac: Πως να τραβήξετε ένα screenshot με ορατό τον κέρσορα του ποντικιού

Μόλις ορίσετε τις ρυθμίσεις σας όπως θέλετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Capture”.

mac screenshot

Ένα screenshot θα αποθηκευτεί στην επιθυμητή τοποθεσία (η προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης είναι η επιφάνεια εργασίας.). Αφού τραβήξετε το screenshot, η γραμμή εργαλείων θα εξαφανιστεί, οπότε αν θέλετε να τραβήξετε μια άλλη λήψη, θα πρέπει να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή Screenshot.

Δείτε επίσης: Πώς θα βρείτε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών στο Mac σας;

Ένας άλλος τρόπος λήψης ενός screenshot χωρίς πληκτρολόγιο

Μπορείτε επίσης να τραβήξετε ένα screenshot χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Preview. Απλώς εκκινήστε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Finder “Go”> “Applications” ή χρησιμοποιώντας το Launchpad. Όταν ανοίξει η Preview, κάντε κλικ στο μενού “File” και επιλέξτε “Take Screenshot”. Και η διαδικασία τελειώνει εδώ!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS