ΑρχικήHow ToMac: Πως να τραβήξετε ένα screenshot με ορατό τον κέρσορα του ποντικιού

Mac: Πως να τραβήξετε ένα screenshot με ορατό τον κέρσορα του ποντικιού

Όταν τραβάτε screenshots σε Mac, το εργαλείο Mac screenshot συνήθως κρύβει τον κέρσορα του ποντικιού, ώστε να μην φαίνεται. Αλλά μερικές φορές, πρέπει να τραβήξετε και το δείκτη για να δείξετε κάτι σωστά. Ευτυχώς, είναι εύκολο να το ενεργοποιήσετε με μια απλή επιλογή. Δείτε πώς.

Για να καταγράψετε τον κέρσορα του ποντικιού σε screenshots, θα πρέπει να αλλάξουμε μια επιλογή στην ενσωματωμένη εφαρμογή Screenshot του macOS. Πατήστε Shift+Command+5 στο πληκτρολόγιό σας και θα εμφανιστεί μια μικρή γραμμή εργαλείων. Κάντε κλικ στο “Options”.

Mac

Στο μενού “Options” που εμφανίζεται, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο “Show Mouse Pointer”.

Δείτε επίσης: Πώς θα βρείτε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών στο Mac σας;

Mac

Μετά από αυτό, κάθε φορά που τραβάτε ένα screenshot με Shift+Command+3 ή Shift+Command+4, θα τραβάτε και το δείκτη του ποντικιού μέσα στο screenshot.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές σε Mac

Εάν θέλετε να αποκρύψετε τον κέρσορα του ποντικιού στο μέλλον, απλώς ενεργοποιήστε τη γραμμή εργαλείων Screenshot με Shift+Command+5 ξανά και καταργήστε την επιλογή “Options” > “Show Mouse Pointer”.

Δείτε επίσης: Γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δίσκος SSD του Mac σας;

Το macOS δεν καταγράφει το ακριβές μέγεθος ενός δείκτη που έχει διευρυνθεί χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες προσβασιμότητας του Mac. Αυτό υποδηλώνει ότι η εικόνα του δείκτη προστίθεται στο screenshot από το screenshot πρόγραμμα και όχι απλώς καταγράφοντας ένα ακατέργαστο bitmap της οθόνης. Εάν αυτό είναι πρόβλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εφαρμογή screenshot τρίτου μέρους.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS