ΑρχικήinetΗ SpaceX εκτόξευσε 60 ακόμη δορυφόρους Starlink - μόλις μια βδομάδα από...

Η SpaceX εκτόξευσε 60 ακόμη δορυφόρους Starlink – μόλις μια βδομάδα από την προηγούμενη παρτίδα

Η SpaceX εκτόξευσε 60 ακόμη δορυφόρους Starlink – λάνσαρε τους τελευταίους σήμερα νωρίς το πρωί από το Cape Canaveral της Φλόριντα. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, η SpaceX κυκλοφόρησε την τελευταία παρτίδα των 60 δορυφόρων και δύο εβδομάδες πριν επιβεβαίωσε ότι επεκτείνει την έκδοση beta της υπηρεσίας διαδικτύου Starlink σε επιπλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Νέας Ζηλανδίας.

SpaceX Starlink

Αυτή είναι η 21η εκτόξευση της Starlink συνολικά, και η έκτη για φέτος, με τρεις ακόμη εκτοξεύσεις να έχουν προγραμματιστεί δοκιμαστικά για αργότερα αυτόν τον μήνα, όταν ο καιρός και το χρονοδιάγραμμα το επιτρέπουν. Ο απλός λόγος που επιδιώκει έναν τόσο επιθετικό ρυθμό εκτόξευσης είναι ότι όσο περισσότερους δορυφόρους προσθέτει στον αστερισμό του, τόσο περισσότεροι πελάτες μπορούν να εγγραφούν και να εξυπηρετηθούν. Το δορυφορικό internet της Starlink είναι προς το παρόν σε έκδοση beta, αλλά είναι πλέον ανοιχτό σε όποιον θέλει να εγγραφεί ανάλογα με την περιοχή που μένει, καταθέτοντας μια προκαταβολή στην SpaceX.

Χρήσιμη πληροφορία για το δορυφορικό internet: Δορυφορικό Internet Starlink: Ο Musk υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες μέσα στο 2021

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία Starlink είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά το σχέδιο είναι να επιτευχθεί «σχεδόν παγκόσμια κάλυψη του πληθυσμού» μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η προσθήκη δορυφόρων στον αστερισμό όχι μόνο βοηθά στην επέκταση της γεωγραφικής προσέγγισης, αλλά και βελτιώνει την απόδοση του δικτύου. Η SpaceX λέει ότι επί του παρόντος, η έκδοση beta θα πρέπει να παρέχει ταχύτητες που κυμαίνονται από 50Mb/s έως 150Mb/s, με την καθυστέρηση να κυμαίνεται μεταξύ 20ms και 40ms, αλλά ότι και οι δύο αυτές μετρήσεις θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες καθώς περισσότερα διαστημόπλοια εντάσσονται στο δίκτυο και η SpaceX “προσθέτει” επιπλέον σταθμούς εδάφους.

Δείτε επίσης: Δορυφορικό internet Starlink: Η SpaceX επιτρέπει τις προπαραγγελίες!

Ήδη, υπάρχουν πολλές αναφορές που λένε ότι η υπηρεσία της Starlink θα βοηθήσει πάρα πολύ στις αγροτικές και δυσπρόσιτες περιοχές όπου η επίγεια υποδομή για εναλλακτικές υπηρεσίες όπως το cellular internet ή ο δορυφόρος παλαιού τύπου από γεωσυγχρονισμένα δίκτυα διαστημικών σκαφών δεν είναι διαθέσιμες ή καθόλου καλής ποιότητας.

Χρήσιμος οδηγός για το internet: Internet: Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα σύνδεσης σας – Πλήρης οδηγός

Αυτή η εκτόξευση περιλάμβανε επίσης μια επιτυχημένη ελεγχόμενη προσγείωση του ενισχυτή που χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του πυραύλου Falcon 9 που μετέφερε τους δορυφόρους Starlink.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS