ΑρχικήinetBill Gates: Οι επόμενες απειλές είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία

Bill Gates: Οι επόμενες απειλές είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία

Ο συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Bill Gates υποστήριζε για χρόνια ότι ήταν πιθανή η εμφάνιση μιας παγκόσμιας θανατηφόρας πανδημίας. Τώρα, προβλέπει ότι οι δύο επόμενες μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα θα είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία.

Bill Gates κλιματική αλλαγή

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Όσον αφορά στην βιοτρομοκρατία, ένας όρος που ακούγεται κυρίως τα τελευταία χρόνια, είναι μια μορφή τρομοκρατίας που αξιοποιεί βακτήρια, ιούς και τοξίνες. Συνήθως, οι φορείς αυτών των παθογόνων μικροοργανισμών είναι τα ζώα και τα φυτά. Αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα τρόφιμα. Η βιοτρομοκρατία μέσω των τροφίμων θα είναι σίγουρα πιο αποτελεσματική και η αντιμετώπισή της πιο δύσκολη.

Ο Bill Gates εμφανίστηκε στο κανάλι YouTube Veritasium του Derek Muller την περασμένη εβδομάδα. Μια από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει ήταν ποια είναι η επόμενη απειλή που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Bill Gates

Η μια (απειλή) είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο θα προκαλούνται πολλοί περισσότεροι θάνατοι από αυτούς που έχουμε σε αυτήν την πανδημία“, δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft. “Επίσης, κάτι σχετικό με τις πανδημίες, κάτι που οι άνθρωποι δεν θέλουν να συζητούν πολύ, είναι η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει κακό θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό“, κάτι που όπως είπε μπορεί να συμβεί εύκολα και με διαφορετικό τρόπο από την τωρινή πανδημία.

Χρόνια πριν εμφανιστεί ο COVID-19, ο Bill Gates είχε πει ότι η εμφάνιση μιας πανδημίας ήταν πιθανή και είχε προειδοποιήσει ότι οι κυβερνήσεις δεν ήταν προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο.

Ο κόσμος στο σύνολό του δεν είναι έτοιμος για πιθανές επιδημίες και είχαμε κάποιους ιούς γρίπης που μας έκαναν να κάνουμε κάποια μικρά πράγματα, αλλά όχι αρκετά“, είχε πει σε μια συνέντευξή του, το 2014. “Εάν αυτοί οι ιοί ήταν δύο φορές πιο μεταδοτικοί, θα είχαμε πολλά προβλήματα και υπάρχουν ιοί που μπορούν πραγματικά να εμφανιστούν τις επόμενες δεκαετίες και είναι πολύ πιο μεταδοτικοί από αυτούς“.

Το 2015, σε ένα TED Talk με τίτλο “The next outbreak? We’re not ready“, ο Bill Gates είχε πει ότι ένας μολυσματικός ιός ήταν μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την ανθρωπότητα από τον πυρηνικό πόλεμο.

βιοτρομοκρατία

Στη συνέντευξή του με τον Muller, την περασμένη εβδομάδα, ο Gates είπε ότι θα υπάρξουν κι άλλες πανδημίες στο μέλλον. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι με αφορμή και αυτή την πανδημία, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα και να λάβουν μέτρα, ώστε να μειώσουν τους θανάτους.

Από πέρυσι, έχουν καταγραφεί εκατομμύρια περιστατικά COVID-19 σε όλο τον κόσμο, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ασθενών έχουν χάσει τη ζωή τους.

“Ο αριθμός των θανάτων, με το σωστό σύστημα, θα πρέπει να είναι το ένα δέκατο από αυτό που βλέπουμε τώρα”, είπε ο Gates.

Αν σκεφτούμε ότι ο Gates είχε μιλήσει για μια πιθανή πανδημία πολύ πριν ξεσπάσει, τότε μάλλον θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις προβλέψεις του σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την βιοτρομοκρατία.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS