ΑρχικήyoutubeBill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;

Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ανέφερε στο Twitter ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με το νέο Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden, και την Αντιπρόεδρο, Kamala Harris, για την αντιμετώπιση ορισμένων εκ των προκλήσεων που ταλανίζουν τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Gates αναφέρθηκε στην πανδημία του COVID-19 και την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας ωστόσο πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;
Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;

Ειδικότερα, ο Bill Gates ανέφερε στο σχετικό του tweet τα ακόλουθα: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Πρόεδρο Joe Biden και την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο δύσκολες προκλήσεις μας, όπως είναι η πανδημία του COVID-19 και η κλιματική αλλαγή. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Αμερική, αλλά είμαι αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.»

Επιπλέον, σε τρία άλλα tweets, ο Bill Gates ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να κρατούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19, σημειώνοντας ότι έτσι θα επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα. Επίσης, επαίνεσε τον Joe Biden για τη δέσμευσή του να επανεντάξει τις ΗΠΑ στην Συμφωνία του Παρισιού του 2016 για την κλιματική αλλαγή.

Περίπου 200 χώρες αποτελούν μέρος της συμφωνίας και συνέναισαν να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα. Το 2017, ο πρώην Πρόεδρος, Donald Trump, έβγαλε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, λέγοντας ότι ήταν άδικη για τη χώρα και ότι θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας.

Ο Bill Gates, που χρηματοδοτεί ιατρικές έρευνες και προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων μέσω του ιδρύματος “Bill & Melinda Gates”, δήλωσε ότι αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπίες όπως η παγκόσμια υγεία, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η αυξανόμενη δέσμευσή του στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Έκτοτε, έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στα ΜΜΕ συζητώντας για την πανδημία και προειδοποιώντας για την κλιματική αλλαγή. Το νέο του βιβλίο «Πώς να αποφύγετε την κλιματική καταστροφή» θα δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο.

Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;
Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;

Επιπλέον, ο Bill Gates προειδοποίησε τον Αύγουστο σε ένα blog post ότι ενώ ο COVID-19 είναι “απαίσιος”, η κρίση της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη. Παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πανδημία, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής τώρα για να αποφευχθεί μια κλιματική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, ο Bill Gates ανέφερε στο σχετικό του post τα εξής: «Αν θέλετε να καταλάβετε το είδος της ζημίας που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, κοιτάξτε τον COVID-19 και πολλαπλασιάστε τον πόνο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η απώλεια ζωής και η οικονομική δυστυχία που προκαλείται από αυτήν την πανδημία είναι ισοδύναμα με αυτό που θα συμβεί εάν δεν εξαλείψουμε τις εκπομπές άνθρακα στον κόσμο.»

Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;
Bill Gates για κλιματική αλλαγή

Τον Δεκέμβριο σε ένα άλλο blog post, πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής υπηρεσίας που ονομάζεται “Εθνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Καινοτομίας” για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πιο αναλυτικά, επεσήμανε τα εξής: «Δεν υπάρχει υπηρεσία που να είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και την καλλιέργεια εξαιρετικών ιδεών. Για παράδειγμα, η έρευνα για καθαρά καύσιμα διαχειρίζεται γραφεία στα τμήματα Ενέργειας, Μεταφορών και Άμυνας – και ακόμη και της NASA. Ομοίως, η ευθύνη για έρευνα σχετικά με την αποθήκευση ενέργειας κατανέμεται σε τουλάχιστον τέσσερα γραφεία στο Υπουργείο Ενέργειας.»

Σύμφωνα με το Cnet, ο Bill Gates σημείωσε ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο, παρέχοντας μια σαφή και συγκεκριμένη αποστολή που θα επέτρεπε σε ανεξάρτητους ερευνητές να παρακολουθούν την επιστήμη και όχι ένα πολιτικό προσωπικό που θα άλλαζε προτεραιότητες κάθε λίγα χρόνια, με την αλλαγή μιας προεδρικής διοίκησης.

Ο Biden υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ότι θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού. Ζήτησε επίσης να τεθούν όρια στη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δημόσια εδάφη. Παράλληλα, υποσχέθηκε μεγαλύτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία είπε ότι θα δημιουργήσει επίσης εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο Gates είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Joe Biden

Στο post που κοινοποίησε τον Δεκέμβριο, υποστήριξε ότι πρέπει να αυξήσουν σημαντικά την κρατική χρηματοδότηση για έρευνες σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, ανέφερε ότι επί του παρόντος οι ΗΠΑ ξοδεύουν 7 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνες πάνω σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ ξοδεύουν 35 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για ιατρικές έρευνες. Τόνισε ακόμη ότι η αύξηση της χρηματοδότησης τουλάχιστον στο επίπεδο της ιατρικής έρευνας θα ήταν μια καλή πρώτη αρχή.

Ο Gates δήλωσε αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον κόσμο στην ανατροπή του κλίματος. «Πιστεύω ότι μπορούμε να αποφύγουμε την κλιματική καταστροφή – εάν αναπτύξουμε τα εργαλεία καθαρής ενέργειας που έχουμε τώρα με σύνεση και εάν κάνουμε μεγάλες ανακαλύψεις που αγγίζουν κάθε πτυχή της φυσικής μας οικονομίας. Η δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Καινοτομίας θα μας βάλει στο σωστό δρόμο.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS