ΑρχικήsecurityTrump: Χάκερς ανέλαβαν το site της εκστρατείας του για να εκτελέσουν απάτη...

Trump: Χάκερς ανέλαβαν το site της εκστρατείας του για να εκτελέσουν απάτη με κρυπτονομίσματα

Το site της εκστρατείας του Donald Trump παραβιάστηκε την Τρίτη το απόγευμα σε μια φαινομενική απάτη με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την εφημερίδα “The New York Times”. «Αυτό το site καταλήφθηκε», ανέφερε η ψευδής ανακοίνωση του FBI, προτού ισχυριστεί χωρίς απόδειξη ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση στις ιδιωτικές επικοινωνίες του Trump που περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία για αδικήματα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν δύο διευθύνσεις πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων, που ζητούν από τους επισκέπτες να στείλουν χρήματα και να ψηφίσουν εάν πρέπει να διαρρεύσουν αυτά τα έγγραφα ή όχι.

Trump: Χάκερς ανέλαβαν το site της εκστρατείας του για να εκτελέσουν απάτη με κρυπτονομίσματα

Σε ένα post που κοινοποιήθηκε στο Twitter, ο διευθυντής επικοινωνιών της εκστρατείας του Trump, Tim Murtaugh, επιβεβαίωσε το defacement του site. Τόνισε επίσης ότι δεν εκτέθηκαν ευαίσθητα κι εμπιστευτικά δεδομένα και ότι διερευνάται η επίθεση σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με το TechCrunch, το αρχικό περιεχόμενο του site αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “The New York Times”, ο δημοσιογράφος Gabriel Lorenzo Greschler ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν το hack και δημοσίευσε στο Twitter screenshots που αποδείκνυαν το defacement.

Trump: Χάκερς ανέλαβαν το site της εκστρατείας του για να εκτελέσουν απάτη με κρυπτονομίσματα

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο site σε “σπαστά” Αγγλικά, ανέφερε πως έχει αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Trump είχε εμπλακεί στην δημιουργία του COVID-19 και ότι ο πρόεδρος έχει συνεργαστεί με ξένους “παράγοντες” που έχουν ως στόχο να επηρεάσουν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Παρείχε επίσης δύο διευθύνσεις πορτοφολιών Monero για τους επισκέπτες, παρακινώντας τους να στείλουν χρήματα και να ψηφίσουν εάν οι χάκερ πρέπει να δημοσιεύσουν τα στοιχεία που έχουν ανακαλύψει ή όχι. Το ένα πορτοφόλι φέρει την ένδειξη “Ναι, κοινή χρήση των δεδομένων” και το άλλο “Όχι, μην κοινοποιήσετε τα δεδομένα”.

Trump: Χάκερς ανέλαβαν το site της εκστρατείας του για να εκτελέσουν απάτη με κρυπτονομίσματα

Η ειδοποίηση αναφέρεται σε μια «προθεσμία» μετά την οποία θα συγκριθεί το ποσό των χρημάτων στις δύο διευθύνσεις, χωρίς ωστόσο να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το μέχρι πότε είναι η προθεσμία. Δείχνει επίσης ένα κλειδί κρυπτογράφησης PGP το οποίο σύμφωνα με το TechCrunch αντιστοιχεί σε μια διεύθυνση email του planet.gov, ένα site που δεν υπάρχει.

Αυτή δεν είναι η μόνη απάτη με κρυπτονομίσματα που στόχευσε την εκστρατεία υποψηφίου των φετινών εκλογών. Τον Ιούλιο, ο λογαριασμός Twitter του Joe Biden βρέθηκε μεταξύ των θυμάτων μιας απάτης bitcoin στην οποία παραβιάστηκαν πολλοί λογαριασμοί ατόμων υψηλού προφίλ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μαζί με το site της εκστρατείας επηρεάστηκε και κάτι άλλο, ενώ παραμένει άγνωστο το ποιος βρίσκεται πίσω από το defacement.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS