ΑρχικήsecurityΚλεμμένα δεδομένα εμβολίου COVID-19 χειραγωγήθηκαν από hackers

Κλεμμένα δεδομένα εμβολίου COVID-19 χειραγωγήθηκαν από hackers

Πριν από λίγες εβδομάδες, hackers κατάφεραν να κλέψουν πληροφορίες σχετικά με εμβόλια για τον COVID-19, από τον ιατρικό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια τα δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο. Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα οι κακόβουλοι παράγοντες χειραγώγησαν τις πληροφορίες ώστε να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια.

COVID-19 hackers

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση για την επίθεση, που αποκαλύφθηκε αρχικά τον περασμένο μήνα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποκάλυψε πώς οι hackers είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικά εσωτερικά email από τον Νοέμβριο σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης των εμβολίων για τον COVID-19.

Η έρευνα σχετικά με το συμβάν, η οποία συνεχίζεται, διαπίστωσε ότι ορισμένα από τα περιεχόμενα αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν χειραγωγηθεί, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί δυσπιστία και παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια.

Μερικές από τις αλληλογραφίες έχουν χειραγωγηθεί από τους δράστες πριν από τη δημοσίευσή τους με τρόπο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια“, λέει η δήλωση του ΕΟΦ.

Ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί οι δράστες πίσω από την επίθεση στον ΕΟΦ ή το γιατί ακριβώς χειραγώγησαν τα έγγραφα για να διαδώσουν παραπληροφόρηση σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στα εμβόλια. Οι θεωρίες συνωμοσίας αντιεμβολιασμού για τον COVID-19 υπήρξαν πρόβλημα για τα κοινωνικά μέσα και τον κόσμο γενικότερα από την αρχή της πανδημίας.

Μια προηγούμενη ενημέρωση από τον ΕΟΦ αποκάλυψε ότι οι κακόβουλοι παράγοντες, είχαν πρόσβαση και έκλεψαν δεδομένα εμβολίου για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Δεκεμβρίου. Οι εισβολείς, οι οποίοι στοχεύουν συγκεκριμένα δεδομένα που σχετίζονται με φάρμακα και εμβόλια COVID-19, απέκτησαν πρόσβαση στον οργανισμό, παραβιάζοντας μια μη γνωστοποιημένη εφαρμογή πληροφορικής.

“Η υπηρεσία συνεχίζει να υποστηρίζει πλήρως την έρευνα για την παραβίαση δεδομένων. Απαιτείται ανάληψη δράσης από τις αρχές επιβολής του νόμου”, ανέφερε η δήλωση του ΕΟΦ. Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, η Microsoft και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι μεταξύ εκείνων που έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τις ομάδες πειρατείας που στοχεύουν στην υγειονομική περίθαλψη, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς που συμμετέχουν στην ανάπτυξη και διανομή εμβολίων για τον COVID-19.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS