ΑρχικήyoutubeAirbnb: Εκτός Ουάσιγκτον όσοι σχεδιάζουν επίθεση στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Airbnb: Εκτός Ουάσιγκτον όσοι σχεδιάζουν επίθεση στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου, η Airbnb λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει τις λεγόμενες ομάδες μίσους των ΗΠΑ, όπως οι Proud Boys, να βρεθούν στην Ουάσιγκτον και να προκαλέσουν ταραχές εκείνη τη μέρα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικιάσεως κατοικιών ετοίμασε ένα σχέδιο με την ονομασία «Capitol Safety».

Ορκωμοσία Μπάιντεν

Όπως ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου η Airbnb, διαγράφει τους λογαριασμούς όσων έχουν κατονομαστεί όχι μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης ως επλεκόμενοι στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Επιπλέον, όσοι επισκεφθούν την αμερικανική πρωτεύουσα, διαμείνουν σε ακίνητο που ενοικιάζεται μέσω της εταιρίας και είναι μέλη ομάδων μίσους ή σχεδιάζουν βιαιοπραγίες κατά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, μπορεί να υποστούν νομικές συνέπειες από την Airbnb.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες που αποφασίζουν να πάρουν θέση εμπράκτως και να αντιταχθούν στην προσπάθεια δημιουργίας ταραχών σε βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ουάσιγκτον.

Επίθεσξ Καπιτώλιο, 6 Ιανουαρίου 2021

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεσήμανε στη σχετική της ανακοίνωση τα εξής: «Όταν μαθαίνουμε από μέσα ενημέρωσης ή πηγές επιβολής του νόμου τα ονόματα ατόμων που επιβεβαιώθηκαν ότι ήταν υπεύθυνα για τη βίαιη εγκληματική δραστηριότητα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, διερευνούμε εάν αυτά τα άτομα έχουν λογαριασμό στην Airbnb. Αυτό περιλαμβάνει την παραπομπή στα αρχεία καταγραφής συλλήψεων της 6ης Ιανουαρίου της αστυνομίας D.C. Metro. Εάν τα άτομα έχουν λογαριασμό στην Airbnb, αναλαμβάνουμε δράση, η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης της πλατφόρμας.»

Επιπλέον, η Airbnb εξετάζει τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή DC. Εάν κάποιος που σχετίζεται με μια ομάδα μίσους κάνει κράτηση, η εταιρεία θα ακυρώσει αυτήν την κράτηση και θα αποκλείσει το άτομο που την έκανε. Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά την πλήρη λίστα με τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Airbnb στο επίσημο site της.

Airbnb

Η Airbnb δεν είναι η μόνη εταιρεία που κάνει το ταξίδι στην Ουάσιγκτον πιο δύσκολο για τη μέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν. Οι υποστηρικτές του Τραμπ είχαν χρησιμοποιήσει το “GoFundMe” για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να πληρώσουν για ταξίδια στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για τις επιθέσεις της 6ης Ιανουαρίου. Τώρα, η πλατφόρμα αφαιρεί εράνους για ταξιδιωτικά έξοδα, ώστε να εμποδίσει ταξίδια που στοχεύουν στην πρόκληση βίας.

Εκπρόσωπος του GoFundMe δήλωσε στο BuzzFeed News τα ακόλουθα: «Λόγω της βίας, το GoFundMe έχει αφαιρέσει πολλούς εράνους που προορίζονται να συγκεντρώσουν χρήματα για ταξιδιωτικά έξοδα. Το GoFundMe θα αφαιρέσει τους εράνους για ταξιδιωτικά έξοδα σε ένα μελλοντικό πολιτικό event, όπου υπάρχει κίνδυνος βίας από τους συμμετέχοντες.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS