ΑρχικήyoutubeVerizon: Το 5G θα κάνει την ζωή σας πιο γρήγορη!

Verizon: Το 5G θα κάνει την ζωή σας πιο γρήγορη!

Η έλευση του 5G στην καθημερινότητά μας θα αλλάξει τα πάντα. Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Verizon, Hans Vestberg, στο φετινό CES, η νέα τεχνολογία (5G) θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς. Για να το κάνει πιο ξεκάθαρο, ο Vestberg έδωσε μερικά πραγματικά παραδείγματα.

Verizon 5G

Είναι κάτι περισσότερο από μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία“, είπε στη βασική ομιλία του στο CES 2021. “Είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει άλλες καινοτομίες“.

Ο CEO της Verizon τόνισε ότι το 5G δεν θα φέρει απλά πιο γρήγορα smartphones, αλλά θα έχει εφαρμογές και άλλους σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως η εκπαίδευση και ο αθλητισμός, ενώ θα προωθήσει άλλες δυνατότητες, όπως τις παραδόσεις προϊόντων μέσω drones κ.ά.

Η Verizon αναγνωρίζει ότι η χρονική στιγμή μπορεί να μην είναι κατάλληλη για την πλήρη κατανόηση των δυνατοτήτων και την αξιοποίηση του 5G, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στο σπίτι λόγω του COVID-19 και χρησιμοποιούν το WiFi. Έτσι, λίγοι μπορούν να επωφεληθούν από τις ταχύτερες συνδέσεις που υπάρχουν. Ταυτόχρονα, κάποιες ασυνέπειες στην ταχύτητα, σε διάφορες περιοχές, κάνουν ορισμένους να αναρωτιούνται αν όντως αξίζει όλο αυτό.

Ωστόσο, ο Hans Vestberg είπε ότι παρόλο που η πανδημία “έχει παγώσει” σχεδόν τα πάντα, το έργο γύρω από την ανάπτυξη του 5G συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Αυτά τα νέα δίκτυα θα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν και να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους, μόλις υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα και αρχίσουν οι επιστροφές στα κέντρα της πόλης και στους αθλητικούς χώρους.

Ο CEO της Verizon ανέφερε πριν την ομιλία του ότι πρόκειται για επανάσταση, σημειώνοντας ότι τομείς, όπως η τηλεϊατρική και η touchless λιανική πώληση έχουν ήδη αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες για να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που απαιτούν social distancing και εργασία από το σπίτι.

Ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση των εφαρμογών του 5G, που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon στο CES:

Περισσότερα γήπεδα NFL (National Football League) με 5G: Η Verizon έχει δεσμευτεί να αναπτύξει φέτος το 5G Ultra Wideband, ή αλλιώς την εξαιρετικά γρήγορη παραλλαγή του δικτύου 5G της, σε 28 στάδια NFL. Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει το δίκτυο στο Raymond James Stadium στην πόλη Tampa της Florida, το οποίο θα φιλοξενήσει το Super Bowl LV. Σύμφωνα με τον Vestberg, οι θεατές που έχουν μια συσκευή Verizon 5G θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή “SuperStadium in the NFL” για να βλέπουν από διαφορετικές γωνίες το παιχνίδι και να χρησιμοποιούν augmented reality λειτουργίες όταν παρακολουθούν τα στατιστικά ενός παίκτη. Ο Vestberg είπε ότι η Verizon συνεργάζεται, επίσης, και με άλλα αθλητικά πρωταθλήματα.

Hans Vestberg

Το Smithsonian με δυνατότητες 3D: Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Verizon σχεδιάζει να σαρώσει συλλογές και έργα και θα δημιουργήσει ψηφιακές εμπειρίες που θα μπορούν να προβληθούν οπουδήποτε. Η Verizon έχει συνεργαστεί με το Smithsonian, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου (και ερευνητικό κέντρο) για να δημιουργήσει augmented reality εμπειρίες με τα 3D έργα του.

Το Met με δυνατότητες AR: Το Metropolitan Museum of Art και η Verizon κυκλοφόρησαν το The Met Unframed, μια εμπειρία εικονικής τέχνης και gaming, που περιλαμβάνει δεκάδες ψηφιακές γκαλερί με 50 έργα τέχνης από το The Met. Οποιαδήποτε συσκευή 4G ή 5G θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην εμπειρία, αλλά οι πελάτες της Verizon θα έχουν περισσότερες δυνατότητες.

Παραδόσεις με drones: Η εταιρεία θέλει να ενισχύσει αυτόν τον τομέα, μέσω της Skyward, μιας επιχείρησης της Verizon που δημιουργήθηκε για να προωθήσει cellular-connected drones. Η Verizon και η Skyward χρησιμοποιούν το 5G για να συνδέσουν drones που θα χρησιμοποιούνται για την παράδοση πακέτων στην περιοχή The Villages της Florida με τη βοήθεια του προγράμματος Flight Forward της UPS. Ο Hans Vestberg είπε ότι πολλές από τις παραδόσεις μέσω drones, που πραγματοποιήθηκαν το 2020 ήταν για τη μεταφορά κρίσιμων εφοδίων, όπως φάρμακα. Ωστόσο, στόχος τους είναι να μεταφέρονται και άλλα προϊόντα. Ο CEO της Verizon είπε ότι ο μόνος τρόπος για αποτελεσματικό συντονισμό και σύνδεση τεράστιου αριθμού drones είναι μέσω cellular δικτύου, γι’ αυτό το 5G μπορεί να βοηθήσει.

Χώροι της Live Nation με 5G: Η Verizon είπε ότι θα αναπτύξει το 5G Ultra Wideband και σε 15 κλαμπ και θέατρα της Live Nation, συμπεριλαμβανομένου του Wiltern στο Los Angeles και του Irving Plaza στη Νέα Υόρκη. Όπως στα στάδια NFL, η πρόσβαση 5G θα επιτρέπει το livestream των shows, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η Verizon είπε, επίσης, ότι θα δημιουργήσει νέα εργαλεία για τη διαχείριση της ροής του πλήθους.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS