ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Κατάσχεσαν 27 domains που διέδιδαν προπαγάνδα υπέρ του Ιράν!

ΗΠΑ: Κατάσχεσαν 27 domains που διέδιδαν προπαγάνδα υπέρ του Ιράν!

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι κατάσχεσαν 27 domains που χρησιμοποιούνταν από τον Στρατό της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) για τη διάδοση παγκόσμιων εκστρατειών επιρροής. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ), τέσσερα από τα 27 ονόματα domain “rpfront.com”, “ahtribune.com”, “awdnews.com” και “criticalstudies.org” – κατασχέθηκαν επειδή παραβίασαν το Νόμο που αφορά την καταγραφή των ξένων πρακτόρων (FARA), ο οποίος απαιτεί από τους κατόχους site να υποβάλλουν περιοδικές αναφορές καταγραφής που να περιέχουν ειλικρινείς πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους και τα έσοδα που αποκομίζονται από αυτά. Όπως αναφέρει το ZDNet, τα τέσσερα domains παρουσιάζονταν ως γνήσια μέσα ενημέρωσης, ωστόσο ελέγχονταν από τον IRGC και στόχευαν το κοινό στις ΗΠΑ για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ιράν. Τα υπόλοιπα 23 domains κατασχέθηκαν επειδή στόχευαν κοινό σε άλλα μέρη του κόσμου. Τα domains εντοπίστηκαν από το DoJ σε συνεργασία με το FBI, την Google, το Facebook και το Twitter.

ΗΠΑ: Κατάσχεσαν άλλα 27 domains  που διέδιδαν προπαγάνδα του Ιράν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που DoJ προχώρησε στην κατάσχεση domains που συνδέονται με το Ιράν. Τον προηγούμενο μήνα, το Υπουργείο κατάργησε 92 domains που επίσης χρησιμοποιούνταν από τον IRGC σε εκστρατείες παραπληροφόρησης. Ο John Demers, βοηθός γενικός εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι όσο το Ιράν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο μέσω της κρατικής χορηγίας για την τρομοκρατία και την κράτηση ομήρων, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιβάλουν κυρώσεις, ενώ θα λάβουν πρόσθετα νομικά μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι ΗΠΑ έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να αποκαλύψουν δημόσια την παρέμβαση του Ιράν σε άλλες χώρες. Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε κυρώσεις εναντίον πέντε ιρανικών οντοτήτων, για φερόμενη απόπειρα παρέμβασης και επιρροής στις φετινές προεδρικές εκλογές. Οι πέντε οντότητες που φέρονται να ελέγχονται από την ιρανική κυβέρνηση παρουσιάζονταν ως ειδησεογραφικοί οργανισμοί ή μέσα ενημέρωσης για να διαδώσουν προπαγάνδα.

ΗΠΑ: Κατάσχεσαν άλλα 27 domains  που διέδιδαν προπαγάνδα του Ιράν!

Την ίδια ημέρα που εκδόθηκαν οι κυρώσεις, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από ένα κύμα πλαστών email που στάλθηκαν στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ. Τα email που ισχυρίζονταν (ψευδώς) ότι προέρχονταν από την εξτρεμιστική ομάδα “Proud Boys”, απειλούσαν τους πολίτες που τάσσονταν υπέρ του Μπάιντεν ότι θα αντιμετωπίσουν συνέπειες εάν δεν ψηφίσουν τον Τραμπ.

Επιπλέον, το Twitter δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι κατάργησε περίπου 130 λογαριασμούς Twitter στο Ιράν, καθώς προσπάθησαν να παρέμβουν στο πρώτο δημόσιο πολιτικό debate Τραμπ – Μπάιντεν, αφότου έλαβε σχετική ενημέρωση από το FBI.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS