ΑρχικήinetΤο Twitter αποκρύπτει tweet του Trump για παραπλανητικό ισχυρισμό

Το Twitter αποκρύπτει tweet του Trump για παραπλανητικό ισχυρισμό

Το Twitter απέκρυψε ένα tweet που δημοσίευσε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος Donald Trump ισχυριζόμενος ότι η προσπάθεια του για επανεκλογή ήταν «μεγάλη» και ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι «προσπαθούσαν να κλέψουν στις εκλογές».

Το Twitter είπε ότι τοποθέτησε την προειδοποίηση στο tweet του Trump, χωρίς να του παρέχει κάποια σχετική υποστήριξη, “για την υποβολή δυνητικά παραπλανητικού ισχυρισμού σχετικά με εκλογές”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1323864823680126977

Ο πρόεδρος αργότερα επανέλαβε το μήνυμα (που είχε δημοσιεύσει και στο Twitter) κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην οποία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε κερδίσει τις εκλογές. “Πρόκειται για απάτη του αμερικανικού κοινού”, δήλωσε ο Trump χωρίς να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία. “Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας.” Η καταμέτρηση των ψήφων σε ορισμένες πολιτείες καθυστέρησε λόγω του υπερβολικού αριθμού των απομακρυσμένων ψήφων (εξαιτίας της πανδημίας δόθηκε η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν απομακρυσμένα).  

Το Twitter επισημαίνει και μειώνει την εμβέλεια των tweets που περιέχουν μη επαληθευμένους ή ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ψηφοφορία. Η εταιρεία επεσήμανε διάφορα tweets από τον Mike Roman, διευθυντή των εκστρατειών του Trump, που περιείχαν παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με την ψηφοφορία. Σε ένα tweet που επισημάνθηκε με μια ειδοποίηση που αναφέρει “Learn about US 2020 election security efforts”, ο Roman ισχυρίζεται ψευδώς ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι του Δημοκρατικού κόμματος αποκλείουν τους «poll watchers» του Trump στη Φιλαδέλφεια. “Η κλοπή έχει ξεκινήσει!,” έγραψε στο Twitter.

Καθώς οι Αμερικανοί στρέφονται στην απομακρυσμένη ψηφοφορία εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζουμε τον νικητή την Τρίτη το βράδυ. Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη με τις κάλπες στις περισσότερες πολιτείες να έχουν ήδη κλείσει, αναφέρει το CNN – αυτές οι ψήφοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 45% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι των εκλογών δήλωσαν ότι θα χρειαστούν μέρες για να καταμετρηθούν αυτές οι ψήφοι.

Trump Twitter tweet

Το Facebook επιβεβαίωσε τη δήλωση του Trump, επισημαίνοντας ότι “τα τελικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από τα αρχικά, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχιστεί για ημέρες ή εβδομάδες.”

Τα social media είναι προετοιμασμένα για την πιθανότητα ορισμένων πολιτικών να προσπαθήσουν να δηλώσουν τη νίκη πριν δημοσιευτούν τα επίσημα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Trump είπε στους έμπιστους ότι θα δηλώσει τη νίκη το βράδυ των εκλογών εάν φαίνεται ότι έχει προβάδισμα, ανέφερε η ιστοσελίδα Axios την Κυριακή. Το Facebook και το Twitter δημιούργησαν και οι δύο νέα tags για να προειδοποιήσουν τους χρήστες ότι οι ψήφοι εξακολουθούν να μετρούνται και αμφότεροι λένε ότι σκοπεύουν να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παραπληροφορήσει τους χρήστες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS