ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Απαιτείται συνεργασία για την αντιμετώπιση της online κακοποίησης παιδιών

ΗΠΑ: Απαιτείται συνεργασία για την αντιμετώπιση της online κακοποίησης παιδιών

Η Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Beth Williams, ζητά από όλους τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση και να ενωθούν για την αντιμετώπιση της online εκμετάλλευσης/κακοποίησης παιδιών.

online κακοποίησης παιδιών
ΗΠΑ: Απαιτείται συνεργασία για την αντιμετώπιση της online κακοποίησης παιδιών

Μιλώντας χθες σε ένα εικονικό event της Νομικής Σχολής στο Columbia University, η Williams είπε: “Η αντιμετώπιση του προβλήματος της online κακοποίησης των παιδιών απαιτεί συνεργασία από όλα τα μέλη της κοινωνίας – συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών“.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, μια μορφή εκμετάλλευσης/κακοποίησης μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη μορφή.

Η εκμετάλλευση και η κακοποίηση που ξεκινούν στο διαδίκτυο, στον εικονικό κόσμο, οδηγούν συχνά σε κακοποίηση στον πραγματικό κόσμο. Σύμφωνα με ένα πολύ κοινό σενάριο, ένας επιτήδειος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα social media για να έλθει σε επαφή με ένα παιδί, να αφιερώσει χρόνο για να χτίσει εμπιστοσύνη, και μετά να προσπαθήσει να συναντηθεί μαζί του για περαιτέρω εκμετάλλευση“, δήλωσε η Williams.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι συχνό φαινόμενο είναι και η online σεξουαλική εκμετάλλευση/εκβιασμός, όπου οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα social media και άλλες πλατφόρμες και προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να στείλουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια, τα εκβιάζουν ώστε να τους δώσουν χρήματα, να στείλουν περισσότερες εικόνες ή να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις. Σύμφωνα με την Williams, ο σεξουαλικός εκβιασμός είναι πολύ συχνό φαινόμενο και τέτοια περιστατικά αναφέρονται καθημερινά.

Πέρυσι, το National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) έλαβε 16,9 εκατομμύρια αναφορές για online εκμετάλλευση παιδιών. Οι αναφορές περιελάμβαναν πάνω από 69 εκατομμύρια φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία, που σχετίζονταν με σεξουαλική εκμετάλλευση-εκβιασμό παιδιών.

Ειδικά, αυτή την περίοδο, λόγω COVID-19, τα παιδιά ξοδεύουν ακόμα περισσότερο χρόνο σε υπολογιστές και κινητά και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις web κάμερες και τα social media, και συχνά τα χρησιμοποιούν χωρίς επίβλεψη. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

ΗΠΑ: Απαιτείται συνεργασία για την αντιμετώπιση της online κακοποίησης παιδιών

Είμαστε τυχεροί που έχουμε προηγμένη τεχνολογία που μας παρέχει τα μέσα για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι”, δήλωσε η Williams. “Ωστόσο, η ίδια τεχνολογία παρέχει στους επιτήδειους τη δυνατότητα να στοχεύσουν παιδιά για σεξουαλική εκμετάλλευση“.

Επιπλέον, η Williams μίλησε και για την end-to-end κρυπτογράφηση που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αναφορά και τον εντοπισμό περιστατικών online κακοποίησης παιδιών.

Αυτό έχει πραγματικές συνέπειες”, δήλωσε η Williams. “Οι αρχές επιβολής του νόμου δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν χιλιάδες περιστατικά. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να σταματήσουν τη διάδοση σεξουαλικού υλικού παιδιών, να συλλάβουν έναν επιτήδειο ή να σώσουν ένα παιδί από κακοποίηση“.

Σύμφωνα με το Infosecurity Magazine, το NCMEC πιστεύει ότι οι αναφορές για online εκμετάλλευση παιδιών θα περιοριστούν λόγω της end-to-end κρυπτογράφησης.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS