ΑρχικήsecurityΡώσοι χάκερ στόχευσαν τα δημοκρατικά κόμματα των California και Indiana

Ρώσοι χάκερ στόχευσαν τα δημοκρατικά κόμματα των California και Indiana

Η ομάδα των Ρώσων χάκερ που κατηγορούνται ότι παρενέβησαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, φέτος κατηγορούνται ότι στόχευσαν τα email των δημοκρατικών κομμάτων της California και της Indiana.

Οι απόπειρες εισβολών, πολλές από τις οποίες επισημάνθηκαν από την Microsoft κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα που ονομάζεται “Fancy Bear”. Η δραστηριότητα των χάκερ παρέχει πληροφορίες για το πώς η Ρωσία στοχεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες – πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

χάκερ California Indiana

Οι στόχοι που προσδιορίστηκαν από το Reuters, που περιλαμβάνουν το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και το Carnegie Endowment για την Παγκόσμια ειρήνη που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, δήλωσαν ότι δεν έχουν εντοπίσει καμία απόδειξη επιτυχούς απόπειρας hacking.

Η Fancy Bear ελέγχεται από τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και ήταν υπεύθυνη για την παραβίαση των λογαριασμών email του προσωπικού της Hillary Clinton πριν από τις εκλογές του 2016, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε το 2018.

Τα νέα της ρωσικής δραστηριότητας hacking ακολουθούν την ανακοίνωση του περασμένου μήνα από τη Microsoft ότι η Fancy Bear είχε προσπαθήσει να χακάρει περισσότερους από 200 οργανισμούς, πολλοί από τους οποίους συνδέονταν με τις εκλογές του 2020. Η Microsoft κατάφερε να συνδέσει τη φετινή εκστρατεία κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο με τους Ρώσους χάκερ μέσω ενός φαινομένου σφάλματος προγραμματισμού που επέτρεψε στην εταιρεία να εντοπίσει ένα μοναδικό μοτίβο επίθεσης από την Fancy Bear.

Η ώθηση των κατασκοπευτικών επιχειρήσεων δεν μπορούσε να προσδιοριστεί από το Reuters. Το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών δήλωσε τον Αύγουστο εδώ ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκστρατεία του προεδρικού υποψηφίου Joe Biden.

Η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής Chris Meagher δήλωσε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη» ότι χάκερ προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αμερικής και αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεση με την «Fancy Bear», αποκαλώντας τον ισχυρισμό ως «fake news».

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια εξειδικευμένη μονάδα ασφάλειας της Microsoft και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες επιβολής του νόμου ενημέρωσαν πολλούς από τους στόχους της Fancy Bear, σύμφωνα με έξι άτομα που γνώριζαν το θέμα. Το Reuters αναγνώρισε την SKDKnickerbocker, μια εταιρεία που συνεργάστηκε με τον υποψήφιο της Δημοκρατικής προεδρίας Joe Biden, ως έναν από αυτούς τους στόχους.

Η στόχευση των δημοκρατικών κομμάτων της Indiana και της California – επιβεβαιωμένη από τέσσερα άτομα που γνωρίζουν περισσότερα με αυτό το θέμα – υποδηλώνει ότι οι Ρώσοι «ρίχνουν τα δίχτυα τους», δήλωσε ο Don Smith της εταιρείας Secureworks.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Indiana δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει μάθει ότι έχουν πραγματοποιηθεί “επιτυχημένες εισβολές”. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της California Rusty Hicks αναγνώρισε ότι το κόμμα είναι στόχος, αλλά δεν ονομάτησε την Fancy Bear, λέγοντας σε ένα email ότι «η προσπάθεια της ξένης οντότητας ήταν ανεπιτυχής». Το FBI μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει πιο σχόλιο για την υπόθεση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS